Annons
Jenny Lindgren, Malin Lundgren och Therese Geijer vid Resia i Skellefteå. Foto: Google / Resia

De tänker flytta från lokalen i centrum: ”Kommer nog att dyka upp någonting”

NÄRINGSLIV Resia planerar att flytta från sin lokal på Nygatan i centrala Skellefteå. "Nu är vi på spaning", säger Jenny Lindgren.

Annons

Resebyrån Resia, med säte i Göteborg, har ett 50-tal butiker i Sverige. I kontoret på Nygatan i Skellefteå arbetar fyra resesäljare och regionala säljchefen Jenny Lindgren.

Hon berättar att deras verksamhet har förändrats och att de inte behöver en lika stor lokal längre. Förut jobbade de med affärsresor, grupp- och konferensresor samt semesterresor – men i dag är det endast semesterresor och kundservice som gäller.

– Så nu är vi på spaning efter en ny lokal. Än så länge har vi inte hittat någon som passar exakt, men det kommer nog att dyka upp någonting, säger Jenny.

Annons

”Bättre parkeringsmöjligheter”

Det kan hända att kontoret hamnar lite mindre centralt. Jenny förklarar att de exempelvis inte behöver något nämnvärt källarutrymme, som många centrumlokaler har. Även om de flyttar ut en bit tror hon inte att tillgängligheten ska försämras.

– Utanför centrum är det bättre parkeringsmöjligheter, säger Jenny.

Mannberg Fastigheter, som äger den 350 kvadratmeter stora lokalen på Nygatan, har även börjat kasta ut metkrokar. De vill hitta en ny hyresgäst när lokalen blir ledig.

– Folk och företag är försiktiga nu, men det är bra att alla som kan tänkas vara intresserade ser att den kommer finnas tillgänglig, säger vd Olov Mannberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons