Annons
Foto: Skellefteå kommun

Nytt specialteam i hemtjänsten – nämndsordföranden: ”Kan bidra till att dämpa den oro som finns”

NYHETER Ett nytt covid-team har sett dagens ljus i Skellefteå.

Annons

För en vecka sedan inrättades ett covid-team som ska bistå i ambulansens arbete med transporter av personer med coronaviruset, eller som misstänks ha det.

Nu har det även inrättats ett covid-team som ska verka inom hemtjänsten. Det är en grupp på åtta personer som enbart ska jobba med smittade eller misstänkt smittade vårdtagare. De ska ha centrala Skellefteå med omnejd som primärt arbetsområde.

Iosif Karambotis (S), socialnämndens ordförande, förklarar att syftet med gruppen är att förhindra smittspridning bland äldre och medarbetare i verksamheten.

Annons

– Dessutom tror vi att teamet kan bidra till att dämpa den oro som finns bland ordinarie medarbetare i hemtjänstens grupper, säger han i ett pressmeddelande.

Att jobba flexibelt och självständigt

Om smitta misstänks eller konstateras inom hemtjänsten ska hemtjänstchefen först höra av sig till en samordnare, som i sin tur informerar gruppen. När de sedan går in hos personer med bekräftad eller misstänkt smitta ska de ha skyddsutrustning på sig.

Enligt hemtjänstchef Sonny Bergmark kommer gruppen att utgå från egna lokaler.

– Medarbetarna i teamet är vana vid att arbeta flexibelt och självständigt och kommer att ha tillgång till egna bilar i arbetet, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Den nya covid-teamet ska inleda sitt arbete nu i veckan.

Det kan hända att fler grupper inrättas framöver, om det skulle ske en ökning av misstänkt eller konstaterad smitta hos vårdtagare i andra hemtjänstområden.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons