Annons
Så här såg det ut bakom kameran när Hat Over Hills spelade på långfredagen. Foto: Privat

Skellefteband gör fler streamade spelningar: ”Blev mycket bättre än vad vi kunnat hoppas på”

MUSIK Deras första streamade livespelning har visats över 30 000 gånger – och nu adderar de fler inslag inför nästa spelning.

Annons

I och med att alla evenemang ställts in till följd av Covid-19 tog partybandet Hat Over Hills på långfredagen initiativ till en livesänd after ski-spelning.

De berättade inför spelningen att de sett kollegor göra liknande saker i andra delar av Sverige, och ville haka på trenden.

– Men vi visste inte om vi skulle få 50 eller 5 000 tittare, berättar Claes Kågström som tillsammans med Jonas Holmström, Emil Holmgren och Patrik Lundberg utgör bandet.

Annons

I efterhand har spelningen visat sig vara populär. Totalt har spelningen nu streamats över 33 000 gånger, och under själva livesändningen var det nära 500 enheter uppkopplade som mest.

Det blev mycket bättre än vad vi kunnat hoppas på.

– Och då är det flera personer som tittat tillsammans på samma skärm vet vi, så totalt är det många som tittat, säger Claes som är jättenöjd.

– Ja, det blev mycket bättre än vad vi kunnat hoppas på. Framförallt är jag imponerad av produktionen. Skellefteföretaget NEP Sweden gjorde ett jättejobb tillsammans med Skellefteå scenteknik och ljudteknikern Hjalmar Sjödin.

Tävlingar och DJ

Den 1 maj, fredagen efter valborgsmässoafton, är det dags för ytterligare en spelning. Då riggar de upp utrustningen i samma studio som senast, men de adderar även flera inslag.

– Precis som sist kommer Carl Forsgren att vara konferencier, men den här gången kommer han även att hålla i ett antal tävlingar där tittarna bland annat kan vinna en gitarr, säger Claes.

Annons

Efter Hat Over Hills spelning kommer DJ Erik Marklund att fortsätta spela musik till tittarna.

– Det blir en helkväll där vi kan festa och ha trevligt tillsammans, utan att samlas i stora folksamlingar, säger Claes som inte utesluter att det här kan bli ett återkommande koncept.

– Men vi tar det gig för gig, säger han.

Blir en helkväll där vi kan festa och ha trevligt tillsammans.

Spelningen börjar 19.00 fredag den 1 maj.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons