Annons
Mimi Werner och tiken Warja utanför Respect Nature-butiken. Alldeles intill ska dansstudion göras i ordning.

En livslång dröm – Mimi ska öppna dansstudio: ”De får öva och börja sina drömmar någonstans”

NYHETER I höst ska Mimis Dansstudio öppna i Skelleftehamn. Saker som logga, hemsida och tillstånd från kommunen är redan fixat. "Nu är det bara det roliga kvar", säger Mimi Werner.

Annons

29-åriga Mimi Werner har många strängar på sin lyra. Hon är framgångsrik artist, dansare och driver Respect Nature-butiken i Skelleftehamn tillsammans med Kjell ”Brolle” Wallmark. Paret bor i Ursviken, dit Mimi flyttade för två år sedan.

Det är onsdagseftermiddag och Mimi hjälper en kund i butiken med en jacka, innan hon sätter sig ned med en kopp kaffe tillsammans med 1,5-åriga tiken Warja.

– Jag har flängt runt lite, men nu när jag har rotat mig i Skellefteå känns det perfekt att satsa på dansstudion här intill, säger hon och knackar på väggen.

Jag vill kunna ge det till andra.

Drömmen om att driva en dansstudio har hon levt med nästan hela livet. Redan som 3-åring började hon dansa i en dansstudio strax utanför Kinna, där hon har vuxit upp. Mimi berättar att hon var ganska blyg som barn, att hon stammade lite och ofta kände sig som en outsider – men genom dansen växte hennes självförtroende.

– Det blev hela min räddning. Jag känner att jag vill kunna ge det till andra, säger hon.

Annons

Många års erfarenhet

Först var det mest popcorndansen som gällde, men sedan blev det mer komplicerade danser. Allt ifrån breakdance och streetdance till flamenco, balett och pa de deux.

– Jag har gjort det mesta inom dans. Jag sjöng inte så mycket som barn, säger Mimi.

Jag har gjort det mesta inom dans.

Musiken kom senare. Hon började ha spelningar som 15-åring och sedan dess har scenerna bara blivit större. I dag har hon varit med i Melodifestivalen två gånger.

– Sedan har jag väl varit med i de flesta svenska tv-program. Bingolotto, Lotta på Liseberg, Nyhetsmorgon, Idrottsgalan… ja, mycket har det blivit. Jag har jobbat hårt.

Öppnar kafé samtidigt

På andra sidan väggen från Respect Nature-butiken finns två stora, tomma ytor där dansarna ska hålla till. Mimi och Brolle ska dit med mattor, speglar och annan utrustning. Från ett hörn leder en dörr till en rektangulär tredje yta med en ytterdörr i ena kortänden. Här kommer dansstudions besökare att välkomnas.

– Här ska jag ha en shop och öppna ett fik, berättar Mimi och visar runt.

Annons

Man ska kunna hänga här helt enkelt?

– Ja. Medan kompisarna dansar ska man kunna ta en cola, titta på en dansfilm och känna att man har någonstans att ta vägen, säger hon.

Man har någonstans att ta vägen.

På Mimis Dansstudio kommer lektioner att erbjudas till barn lika gamla som Mimi var när hon började. Likaså personer över 70 år och alla däremellan.

– Du får balans, styrka och kroppskontroll. Du får lära dig att samarbeta och att koncentrera dig, det finns många bra bitar. Min förhoppning är att det här också ska bli ett ställe dit folk kan komma och hitta nya kompisar, säger Mimi.

Bygger sitt dansteam

För en tid sedan gick hon ut i sociala medier och efterlyste duktiga dansare.

– Jag har fått en helt otrolig respons, jag är helt chockad. Att hitta ett bra team är nog det viktigaste tänker jag. Jag kommer att hålla i många klasser själv, men att hålla i allting skulle bli lite mastigt, säger Mimi, som gärna vill komma i kontakt med fler.

Annons

När tänker du öppna?

– Nu till hösten, samtidigt som det är skolstart. Då ska vi börja med en öppet hus-vecka, där alla som vill får komma och prova alla klasser de vill, säger hon.

Får börja sina drömmar någonstans.

Just nu känns det lite pirrigt, berättar Mimi. Samtidigt ingjuter den hittills goda responsen en trygghet. Hon tror även att det finns en stor efterfrågan i Skellefteå.

– Jag kommer också ha en specialklass med lite show-inriktning, för de som både vill sjunga och dansa. Jag har praktiserat det mycket själv. Jag ska ta in en mikrofon här, så att de får öva och börja sina drömmar någonstans, säger Mimi Werner.

Fakta: Mimi Werner

Ålder: 29 år.
Bor: Ursviken.
Kommer från: Kinna, tre mil sydväst om Borås.
Orsak till flytten norrut: Kärleken.
Gör helst en fredagskväll: ”Då sitter vi nog helst nere på gården på vår ranch. Där har vi hönor och två islandshästar. Vi grillar gärna eller rider en sväng. Det är mysigt.”
Andra fritidsintressen: Skriva låtar, spela gitarr, sjunga och sy bland annat.
Favoritmat: ”Pancos”, en hemmavariant av tacos med pannkakor (plättar) istället för bröd.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons