Annons

Chris Kläfford till Skellefteå: ”En av de mest aktuella artisterna just nu”

NÖJE Med sin mäktiga röst har Chris Kläfford tagit både Sverige och USA med storm. Till hösten kommer han till Skellefteå.

Annons

Chris Kläfford, eller Christoffer Kläfford Sjögren som han egentligen heter, sökte till tv-programmet Idol 2010, 2011 och 2015 utan att komma vidare till kvalveckan. 2017 provade han igen, och då gick det betydligt bättre. När säsongen var klar hade han tagit sig hela vägen till final där han utsågs till vinnare.

Hans vinnarlåt Treading Water och den cover han gjorde på låten Imagine klättrade sedan snabbt på listorna.

– Han har en helt fantastisk röst som många gillar att lyssna på, säger Markus Nyström, North Event AB.

Amerikansk TV

Förra året fick han åter stor uppmärksamhet när han tog sig vidare till semifinal i det amerikanska tv-programmet America’s Got Talent.

– Det, i kombination med att han gjorde succé som medföljare på Gyllene Tiders sommarturné ifjol, gör att han är en av de mest aktuella artisterna just nu, säger Markus.

Annons

Den 3 oktober kommer han till Skellefteå och Folkparken.

– Det senaste åren har Skellefteå börjat få hit riktigt bra musikunderhållning och det roliga är att Skellefteborna verkar uppskatta det och verkligen går på konserterna. Det gör att vi vågar fortsätta satsa, säger Markus.

Helkväll

Konserten är en lördagkväll och kommer även att innehålla musik från Mats Bergqvist med vänner, samt efterfest med partybandet Tjocksmock.

– Det blir en helkväll med full produktion innehållande led-väggar och fullt band, säger Markus som startade sitt eget eventföretag under förra året och hunnit arrangera en rad konserter.

– Och mer kommer det att bli. Det här är det roligaste jobbet man kan ha, säger han.

Artikeln är en del av nya
numret av Megafonen – läs
hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons