Annons
Sponsrad artikel

Nya koncept i Coops restaurang: ”Frukostbuffé, afterwork och vinprovningar”

ANNONS Frukost, lunch, middag eller after work – hos Stora Coops restaurang hittar du alltid något gott att äta. “Vi kan erbjuda riktigt bra mat till förmånliga priser”, säger Susanne Rindelöv.

En våning upp på Stora Coop i Skellefteå hittar du butikens restaurang. Den har funnits där i många år, men sedan i våras har en rad förändringar skett. Bland annat ändrades serveringen till att ske med ett välfyllt buffé-bord.

– Vi har bara fått positiv respons på det. Nu kan gästerna själv välja exakt hur mycket de vill ha, och ta lite av varje om så önskas, berättar Ingela Wikman som ansvarar över restaurangen.

Varje dag serveras tre varmrätter med tillhörande salladsbord – och inom kort kommer även soppa att finnas. Detta till priset av 89 kronor mellan 10.00-14.00, och 99 kronor senare på dagen och kvällen.

Maten som serveras håller hög kvalité och tillagas alltid från grunden.

– Här panerar vi själva fisken och gör våra egna biffar. Totalt sysselsätter restaurangen, med förbutiken inräknad, 15 fast anställda, säger Ingela Wikman.

FRUKOSTBUFFÉ
Förutom den klassiska lunch- och middagsserveringen har nya koncept också utvecklats det senaste året. Ett av dem är frukostbuffé mellan 8.00-9.45.

– Det är ett trevligt och uppskattat inslag, inte minst i kombination med att hyra vår konferenslokal som finns tillgänglig i anslutning till restaurangen. Fler och fler företag ser fördelen att hålla sitt möte här då det är ett bra och prisvärt alternativ, säger Susanne Rindelöv.

På Coop finns även allt som hör ett fik till.

En annan nyhet som fallit väl ut är after work-kvällar som arrangeras första helgen varje månad.

– Då dukar vi upp en buffé med extra allt, tar hit en trubadur och har trevligt tillsammans. Vi hade tre tillställningar i våras och det var nästan fullt på alla. Nu i höst har vi tre tillfällen kvar innan jul, säger Sussi.

SOMMELIER
Slutligen har en satsning på dryck gjorts i samarbete med Jessica Spetz. Jessica har länge jobbat i butikens deli, men har sedan tidigare i år alltså även en gedigen sommelierutbildning i bagaget.

– Det är bara några år sedan jag upptäckte vinets värld, men sedan dess har jag nördat ner mig ordentligt och utbildat mig till sommelier, säger hon.

För att bli godkänd krävdes gedigna kunskaper och att klara av en rad test.

– Om jag hade vetat hur mycket det var att lära sig hade jag nog inte hoppat på utbildningen, men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det.

Jessica Spetz är utbildad sommelier.

På Coop har hon användning av kunskaperna i delidisken där hon kan hjälpa kunder att hitta rätt ostar och charkuterier till det vin de tänkt dricka – men även för att arrangera vinprovningar i Coops restaurang.

– Vi testade detta i våras och det blev omåttligt populärt. Nästan direkt vi gått ut med datum har platserna blivit fyllda vilket visar på hur stort intresset är, säger Jessica.

AVSLAPPNAT OCH PRISVÄRT
Vid Jessicas provningar fokuseras det inte främst på doft och smak av själva vinet, utan mer hur det på bästa sätt kan kombineras med mat.

– Det är prestigelöst och superavslappnat. Du behöver absolut inte vara expert på viner – utan bara ha en vilja att hitta nya smaker i kombination med mat. Jag har dessutom alltid minst fyra av fem viner som finns i hyllan på Systembolaget, så du inte ska behöva beställa vinerna ifall du hittar någon ny favorit.

Framöver finns fyra datum för vinprovningar bestämda (se faktaruta nedan).

– Utöver dessa går det självklart även bra att boka provningar för till exempel kompisgäng eller arbetsgrupper. Kom in så berättar vi mer, säger Jessica.

Ta del av Jessicas vintips i
tidningen nedan, sida 25:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Megafonen Native


 

 

Öppettider & priser
i Coops restaurang

Frukostbuffé
vardagar 8.00-9.45, 59:-

Lunchbuffé
vardagar 10.00-14.00, 89:-

Middagsbuffé
vardag och helg, 99:-

After work med trubadur
4/10, 8/11, 6/12. Buffé inkl.
öl/vin/alkoholfritt, 199:-

Vinprovningar i höst:
4/10 Vin till småplock, 349:-
1/11 Murriga röda & grytor, 349:-
29/11 Viner till jul, 399:-
6/12 Champagneprovning, 499:-

Boka plats på 0910-58 38 50

Stora Coop Skellefteå

Gymnasievägen 8, Skellefteå
www.coop.se
Boka plats på 0910-58 38 50


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Stora Coop i Skellefteå.

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons