Annons

Munkviken – en pärla bland havsbaden: ”En blandning av sandstrand, klippor och vacker natur”

AKTIVITET Med en över 300 kilometer lång kust erbjuder Skellefteå kommun en stor mängd fina havsbad. Ett av dem ligger i Munkviken. “Här får du en blandning av sandstrand, klippor och vacker natur”, säger Eva Johansson.

Annons

Havsbaden i Byske och Boviken är med stor sannolikhet de två mest kända i Skellefteå kommun, men det finns även många andra fina badplatser längs kusten.

En av dessa platser ligger i Munkviken, söder om Lövånger, cirka 50 minuters bilfärd från Skellefteå. Här hittar du både en fin sandstrand och klippor att ligga på.

– Och den som inte bara vill ligga och steka hela dagen kan med fördel gå på en utflykt för att kolla på den vackra utsikten, spela volleyboll eller nyttja grillringen, säger Eva Johansson som jobbar på Munkvikens läger- och konferensanläggning som ligger intill badet.

Annons

Enligt henne är det en barnvänlig strand som varken är tvärdjup eller ovanligt långgrund.

– När vi har lägerverksamhet på sommaren har vi även en markering utsatt om hur långt man får gå, säger Eva.

För den som blir hungrig finns här också ett café som serverar lättare luncher, fika och glass mellan 1 juli och 4 augusti.

– Det är mest stugägare som hittar hit på sommaren, men stranden är jättefin och oftast är det relativt lugnt här så det är väl värt ett besök, säger Eva.

Munkvikens havsbad från ovan.

Sex fina havsbad
i Skellefteå kommun:

Munkvikens havsbad
Havsbadet, som beskrivs i artikeln intill, bjuder på både sandstrand och klippor. Café finns.

Danielsten
Långgrund och badvänlig havsvik med härlig sandbotten, knappa kilometern öster om Bureå samhälle. Sanden är härligt finkornig och här finns volleybollplan och omklädningsrum.

Byske havsbad
Lång härlig sandstrand, rolig hopp och lek och alldeles vägg i vägg med en femstjärnig camping. Det betyder att du här också hittar allt du behöver i mat-, dryck- och aktivitetsväg – samt tempererade utomhusbassänger.

Bovikens havsbad
Sju kilometer norr om Skellefteå ligger familjevänliga, långgrunda Boviken. Intill stranden finns flera grill- och lekplatser, omklädningshytter, WC samt en beachvolleyplan.

Storsand
Bjuröklubb är inte bara ett av destinationens mest uppskattade utflytsmål, här finns också Västerbottens längsta havssandstrand. Sanden är ljus och finkornig och letar sig gärna in mellan tårna.

Gullsand
Sandstrand vid havet intill Söderbodan, öster om Ostvik. Badplatsen är inte alltför långgrund och den ligger lagomt skyddad från kyliga nordvindar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons