Annons

Dinosaurierna tar plats i bollhallen – hoppas locka 50 000 besökare

NÖJE Den 30 maj är det premiär för den nya världsutställningen Dinosaurs The Exhibition i Skellefteå – och arrangören hoppas locka 50 000 besökare.

Annons

Förra året sattes den stora utställningen Titanic The Exhibition upp i Eddahallen, Skellefteå.

– Det blev en stor framgång trots den varma sommaren och vi var en av få aktörer i landet som lyckades sälja mer biljetter än vår målbild, säger Stefan Papangelis, Nordic Exhibitions & Events AB.

Totalt lockades 53 000 besökare – varav cirka hälften kom från andra kommuner.

– Det kom till och med människor från Umeå. Jag har förstått att de brukar vara svårflörtade, säger Stefan och ler.

Annons

RELATIVT LITEN STAD
I sommar kommer en ny stor utställning under namnet Dinosaurs The Exhibition. Från den 30 maj till 25 augusti går den att besöka i bollhallen på Norrvalla i Skellefteå.

– Vi ville gärna satsa här igen eftersom förra året blev så lyckat. Vi har även ett gott samarbete med Visit Skellefteå som ligger till grund för att vi förlägger utställningen till en relativt liten stad som Skellefteå ändå är, säger Stefan.

Som namnet på utställningen antyder är det dinosaurier som är i fokus denna gång. Målgruppen är således även något yngre än förra året.

– Familjer med barn är vår huvudmålgrupp, men vi vet att dinosaurier fascinerar väldigt många och alla är välkomna, säger Stefan som hoppas på över 50 000 besökare även denna sommar.

– Det är alltid svårt att uppskatta men det är vårt mål och jag tror att vi kan nå det.

Foto från en tidigare utställningsplats. Foto: Christian Kurzeder

I utställningen kommer besökarna att se filmer, titta och läsa – men även utföra aktiviteter och uppgifter.

– Det är en interaktiv utställning med syfte att både underhålla och lära ut. Den är skapad av en av världens mest erkända paleontologer och faktan är baserad på det vi vet om dinosaurier och tiden de levde.

I NATURLIG STORLEK
Varför utställningen är flyttad till bollhallen från Eddahallen är helt enkelt för att den inte skulle fått plats annars.

– Det kommer att finnas 25-tal dinosaurier i naturlig storlek, och sen kommer vi försöka återskapa miljöer som liknar de som dinosaurierna levde i, så vi är i behov av stora ytor. Man kommer inte att känna igen att det är en bollhall om jag uttrycker mig så, säger Stefan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons