Annons

Strejk påverkar SAS-flygningar från Skellefteå – men ersättningsflyg sätts in: ”Glada över att ha lyckats”

RESA Skellefteå Airport har de senaste dagarna intensivt arbetat med att försöka hitta andra flygmöjligheter för sina strandsatta resenärer.

Annons

På grund av den pågående SAS-strejken har alla flyg till och från Skellefteå ställts in från och med idag fredag till det att konflikten är löst.

Eftersom endast SAS trafikerar sträckan Skellefteå-Stockholm blir resenärerna här hårt drabbade.

– Skellefteåregionen är i stark tillväxt och samtidigt är vi beroende av flyget som transportmedel eftersom vi saknar andra möjligheter att nå huvudstaden inom rimliga tider. Detta i kombination med att vi för närvarande bara trafikeras av SAS på inrikestrafiken gör att vi blir avskärmade från omvärlden, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

Annons

Sent på torsdagskvällen blev det dock klart att ersättningsflyg sätts in. Svenska flygoperatören Direktflyg kommer att operera flyglinjen.

– När vi fick signaler om strejkens utbredning så påbörjade vi ett aktivt arbete för att hitta ersättningsmöjligheter under strejken, detta har nu gett resultat i och med att Direktflyg börjar flyga mellan Skellefteå och Arlanda från och med söndag, säger Robert och fortsätter:

– Det är oerhört svårt att på så kort varsel kunna få till stånd en lösning, därför är vi idag extra glada över att ha lyckats och på så sätt kunna hjälpa vår region.

På Arlanda går flygningarna från Terminal 4. Flygplanet Direktflyg använder kommer från det Svenska flygbolaget Amapola och är en Fokker 50 med plats för 50 passagerare.

– Vad gäller regler för avbokning av inköpta SAS biljetter hänvisar vi till sas.se, skriver Skellefteå Airport.

Tidtabell:

Sön 28 april HP 659 Avgång Arlanda 17:00 Ankomst Skellefteå 18:25
Mån 29 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00
Mån 29 april HP 659 Avgång Arlanda 17:50 Ankomst Skellefteå 19:15
Tis 30 april HP 660 Avgång Skellefteå 06:35 Ankomst Arlanda 08:00

Resorna bokas via direktflyg.se 0770 – 790 700 eller via någon av de lokala resebyråerna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons