Annons

Lokalt företag ska leverera och bygga stommen till det 20 våningar höga kulturhuset

SAMHÄLLE Det här är Martinsons enskilt största order genom tiderna.

Annons

Ordern som Martinsons fått gäller leverans och montage till Skellefteås kulturhus och intilliggande hotell som just nu håller på att byggas. Ordern är värd närmare 100 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Martinsons har bidragit med otroligt kompetenta och kunniga nyckelpersoner i projektet. De är duktiga på att planera montage och har en värdefull erfarenhet av större träbyggnadsprojekt. Det ger både trygghet och tillförsikt, säger Vegard Brå, projektchef hos totalentreprenören Hent.

Annons

Skellefteås kulturhus kommer att bli cirka 75 meter högt och byggs i 20 våningar. För Martinsons del omfattar volymerna i ordern cirka 10 000 kubikmeter KL-trä och 2 200 kubikmeter limträ.

– Skogsägarna i regionen bidrar med råvaror och vi bidrar med våra kunskaper tillsammans med Hent och flera andra aktörer. Vi ser fram emot ett starkt lagarbete, säger Jesper Åkerlund.

Produktionen inleds på Martinsons fabrik i Bygdsiljum utanför Skellefteå under april. Montaget påbörjas i juni och beräknas sedan pågå i närmare ett och ett halvt år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons