Annons
  • 27,28,356,381.044373

Rymdvarelserna har landat i Skellefteå – på Exploratoriets nya utställning

NÖJE Utställningen om filmen Ensamma i Rymden har nått Skellefteå.

Annons

Den 2 mars, lagom inför sportlovet, hade utställningen Ensamma i Rymden premiär på Exploratoriet i Skellefteå. Där får besökarna bland annat möta rymdvarelsen Voje, se dräkter och delar av rymdskeppet – som man också kommer att kunna se sig om i via VR.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att vara det första stället norr om Stockholm som kan presentera den här utställningen, säger Maria Bergmark, projektledare för utställningen.

Utställningen är en förlängning av filmen Ensamma i Rymden som regisserats av Skelleftebon Ted Kjellsson. Filmen är ett familjedrama om två barn som har kommit på drift i rymden. Här finns alla ingredienser som tillhör en riktig science fiction-film. Inspelningen har till stora delar skett i Norrbotten, främst i Boden.

Annons

– Det var otroligt häftigt att vara så nära hemmaplan och spela in en sån här film. Och det är ändå roligare att vi nu får visa ”behind the scenes” på Exploratoriet, säger Ted.

Förutom själva utställningen finns också flera workshops. Kopplingen är naturvetenskap och teknik.

– Syftet med allt vi gör är att väcka intresse och nyfikenhet för teknik och i slutändan för yrken som har en koppling till teknik och naturvetenskap. Vi är egentligen näringslivets förlängda arm när det gäller att säkerställa framtidens kompetensförsörjning. Det är en tuff kamp vi har framför oss här i regionen, säger Maria Bergmark.

Utställningen pågår till 5 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons