Annons
Vitbergets dag arrangeras på lördag med massor av gratis-aktiviteter. Foto: Arkivbild

Händer i helgen 28/2-3/3: ”Vitbergets dag, Tomas Andersson Wij och Kraftloppet för barn”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Torsdag 28/2

Västerbottensteatern: Premiär för familjeföreställningen Loranga, Masarin och Dartanjang. En familj som inte är lik någon annan har flyttat in på Västerbottensteatern. Solen skiner, fåglarna kvittrar och musiken gungar skönt. Från den 28 februari får man komma på besök om man är beredd på att det mest oväntade kan hända. Hela tiden! Spelas både dag och kvällstid framöver.

Scandic: Framtidsmässan på Scandic! Mässan är kostnadsfri för både utställare och besökare då mässan för femte gången erbjuder en plattform för framtidens kompetensförsörjning.

Fredag 1/3

Nordanå: Lunchvisning i utställningen Carin Ellberg – Självporträtt. Konstnären Carin Ellberg (f 1959) utgår ofta från sin närmiljö i sina arbeten, där hon observerar föremål och ting som omger henne. 12.30.

Rustique (tidigare Brygg): Rekommenderad ålder på fredagsklubben är 35+. Öppet från 22.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Lördag 2/3

Bergsvallen i Bergsbyn: Kraftloppet för barn på distanserna 500 m och en längre slinga på 2,7 km. Ingen tidtagning – medalj till alla deltagare! Start 11.00 på Bergsvallen i Bergsbyn.

Exploratoriet/Nordanåteatern: Utställningen bakom äventyret Ensamma i rymden landar på hemmaplan! Exploratoriet visar arbetet bakom höstens bioaktuella film Ensamma i rymden, regisserad och skapad av Skellefteåbon Ted Kjellsson. På lördag är det invigning med filmvisning på Nordanåteatern 12.00.

Nordanå: Klassresan – en dansföreställning under ledning av koreografen Emelie Boman. Ålder 6-106 år. I samband med föreställningen ges en workshop där vi bearbetar och dansar material från föreställningen.

Skellefteå Kraft Arena/Verandan: Den 2/3 erbjuder Skellefteå AIK och Verandan en tjejkväll med hockey, AIK-Brynäs, och efter det en kväll på Verandan tillsammans med Farao Groth. Efter kl. 22.00 är alla välkomna till Verandans nattklubb.

Nordanå: Tzeitel på Nordanås caféscen. Trion Tzeitel föddes år 2007 och ur ett gemensamt intresse för klezmer har musiken utvecklats allt mer och gruppen turnerar nu regelbundet på svenska och nordiska scener. Utgångspunkten är den traditionella klezmermusiken, men utifrån denna skapar Tzeitel en personlig värld med allt från bubblande tvåtaktssväng med ös och driv till sorgfulla sånger med blödande hjärta. Fri entré.

Campus: Baritone Rhapsody med Joan Chamorro. Ett spanskt-svenskt samarbete med Joan Chamorro från Barcelona som musikaliskt ansvarig. Ensemblen består av Joan Chamorro, baritonsax, Fredrik Carlqvist, tenorsax, Fredrik Lindborg, tenor och baritonsax, Joan del Mar, trumpet, Joan Codina, trombon, Martin Sjöstedt, kontrabas, Daniel Fredriksson, trummor samt Daniel Tilling, piano.

Vitberget: Mellan 11.00–14.00 är det åter dags att skåda Vitbergsområdet i vinterskrud. En dag fylld av prova-på-aktiviteter tack vare det föreningsliv som verkar i området. Alla aktiviteter är gratis!

Rustique (tidigare Brygg): Nattklubb. Rekommenderad ålder på lördagsklubben är 27+. Öppet från 22.00.

Verandan: Nattklubb 20+ på Klubb V . Öppet 22.00-02.00.

Grannen Pub: Vinylkväll med Mattias Bygdén som bjuder på en smörig soulkväll.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 3/3

Nordanåteatern: Konsert med Tomas Andersson Wij. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons