Annons

Brygg Club & Café byggs om – och byter namn: “Det här blir en total nystart”

NÖJE I början av nästa år går Brygg CC i graven – och istället drar ett nytt koncept igång.

Annons

Brygg Club & Café, även känt som Brygg CC, drog igång sin verksamhet vid älven i Skellefteå sommaren 2015. Sedan dess har det främst bedrivits café och nattklubb i byggnaden, men lokalen har även använts för företagsevent och privata tillställningar.

Den 1 mars i år blev det klart att entreprenörskolan No Plan B köpt verksamheten – och den 11 juni klev den tidigare eleven Nadia Wallmark in som VD och delägare.

– Direkt jag fick höra att No Plan B hade köpt Brygg visste jag att det var dit jag ville, berättar Nadia som sedan tidigare har över åtta års erfarenhet från restaurangbranschen.

– Jag pitchade en idé som jag och två tidigare kollegor haft sedan länge, och Petter Mikaelsson – som ligger bakom No Plan B – tyckte att det lät bra.

Fram till nu har café- och nattklubbsverksamheten bedrivits som tidigare – men från början av nästa år kommer det att ske stora förändringar.

– Vi kommer att bygga om och starta ett nytt koncept med mer fokus på mat och dryck, säger Nadia.

NYTT KÖK
På nedervåningen ska entrén flyttas för att ge plats åt ett helt nytt kök.

– Köket som finns i byggnaden idag är ett café-kök och tyvärr inte tillräckligt stort för den verksamhet vi vill bedriva. Därför kommer ett öppet kök att byggas på ytan som ligger innanför den nuvarande entrén, säger hon.

På ytan innanför den nuvarande entrén på nedervåningen ska ett nytt kök byggas som är anpassat för den blivande restaurangverksamheten.

På övervåningen ersätts den stora baren av två mindre barer. En placeras där dagens DJ-bås är och den andra vid trappen.

– Vi vill öppna upp för att ta tillvara på den fantastiska utsikten över älven. Vi kommer även att ha sittplatser på övervåningen för att nyttja ytan vid matservering både dag- och kvällstid. Vi vill få en mer sammanhängande känsla på de två våningarna, säger Nadia.

I och med detta kommer café-verksamheten att upphöra i den form som den bedrivits hittills.

– Vi kommer fortfarande att baka egna desserter, så för den som vill äta något sött och dricka kaffe finns chansen – men vårt största fokus kommer att ligga på att servera bra luncher och goda middagar, säger hon.

Vad händer med nattklubben?

– Vi kommer att fortsätta bedriva nattklubbsverksamhet på helgerna, men kanske inte lika frekvent som det varit tidigare.

BYTER NAMN
Namnet Brygg CC skrotas och ersätts av det nya namnet Rustique med tillhörande slogan “Mat tillsammans”.

– Vi vill skapa en familjär känsla där det känns som att gästerna kommer hem till oss för att äta, säger Nadia.

Ny kökschef är Josh Andrewartha som tidigare jobbat på bland annat Bryggargatan och Stadskällaren i Skellefteå.

– Jag gillar att känslan ska vara som att komma hem till oss på middag, fast i större skala. Det kommer inte att vara något fancy, men allt kommer att vara tillagat med bra produkter och smaka awesome, säger Josh.

På övervåningen, där en del av restaurangens sittplatser ska finnas,  kommer den långa baren att flyttas för att släppa fram mer av utsikten mot älven.

Maten från À la carte-menyn kommer att serveras i “family style”, vilket innebär att det blir som en minibuffé på bordet.

– Det kommer att finnas kött, seafood och vegetariska alternativ med runt åtta olika side-orders att välja mellan. Maten ska vara rustik och god, säger Josh.

BÖRJAR EFTER TRETTONDAGEN
Ombyggnationerna drar igång direkt efter trettondag jul, den 6 januari.

– Tanken är att övervåningen och nattklubben bara ska vara stängd i en vecka innan vi kan vara igång igen. På nedervåningen kommer det att ta lite längre tid och där beräknar vi att inviga det nya konceptet i början av februari, säger Nadia.

Varför gör ni den här förändringen?

– Den tidigare verksamheten med café och nattklubb har inte visat jättebra resultat, och vi behöver en verksamhet som lockar folk alla dagar i veckan. Jag brinner personligen även mer för mat och dryck, och tror verkligen på den här idén om att skapa en restaurang som ligger i segmentet mellan fine dining och pub. En plats dit man kan komma som man är, äta sig mätt och ha trevligt tillsammans i en av Skellefteås bäst placerade restauranger, säger Nadia.

Artikeln är en del av
senaste numret av Megafonen
– läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons