Annons

Dags för kalas på Folkparken: “Det passar att komma hit både hungrig och törstig”

NÖJE I helgen är det dags för Folkparkens storsatsning Kalaset i Parken.

Annons

Redan i maj kunde Megafonen berätta om det nya konceptet Kalaset i Parken som arrangeras den 31/8-2/9. På plats kommer det att bjudas på aktiviteter från lokala föreningar, underhållning samt vara stort fokus på mat och dryck.

– Vi har mataktörer som erbjuder mat från världens alla hörn. Vi har satsat på att hitta en bra bredd för att alla ska kunna hitta något de gillar. Kul är också att Skellefteås restaurangutbildning kommer att erbjuda en femrättersmeny med norrländska smaker, det ska bli spännande att prova, säger Lina Björk Larsson som är projektledare på Folkparken.

En skördemarknad kommer också att finns på plats alla tre dagar.

– Där hittar du allt från bröd, potatis, ost och honung till godis, fisk, kött, bär, svamp och grönsaker.

PASSAR PÅ
Tidpunkten som Kalaset i Parken ska arrangeras är samma datum som Matfesten brukar vara, men eftersom det sistnämnda eventet är inställd i år passade den helgen bra.

– Vi har haft planer på att göra en folkfest här länge, men Skellefteå har många event på sommaren och det har inte funnits någon bra helg ledig. När så Matfesten ställdes in samtidigt som suget efter event ändå verkar finnas så passar vi på, säger Lina.

Förutom mat kommer helgen som nämnt att bjuda på underhållning och aktiviteter. Några exempel på aktiviteter är minizoo i 4H-gårdens regi, provkörning av Tesla (för barn) med Exploratoriet, uppvisning av SooShim och utvalda attraktioner från luftlandet.

– På söndagen kommer det även att arrangeras en loppis. Utbudet av aktiviteter är brett och även om ordet folkfest är uttjatat så är det precis vad vi vill att detta ska bli, säger Lina.

LIVEMUSIK
Underhållningen under helgen består bland annat av Allsång i parken med Mats Bergqvist, uppvisning av musikskolan och en spelning med countrybandet Tenneesee Road.

– Lite senare på kvällarna kommer livemusiken sedan att fortsätta till sent på natten. På fredagen spelar Mästerskapet och Mats Bergqvist från klockan 22.00, och på lördagen är det coverbandet Tjocksmock som bjuder på bra stämning.

All musikunderhållning kommer att vara inomhus i Folkparkets stora lokal Kronan.

– Men vi hoppas så klart på bra väder ändå, säger Lina och ler.

Att besöka Kalaset i Parken är kostnadsfritt alla dagar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons