Annons
Johannes och Angelica Berg med barnen Timothy, Milton och kusin Adele var några av dem som besökte Bergsåkersgården förra året när MatTuren arrangerades. Foto: Regina Olofsson

Händer i helgen 17-19/8: ”Japansk festival, MatTuren och barnteater”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Fredag 17/8

Medlefors: Under kvällen på fredagen den 17/8 blir det livemusik på Ordet Fritt Norr. Jante, Gala-gänget, Excile dans crew och Norra Glädjen uppträder. Start 18.30.

Centrum: Röjardagar i Skellefteå City 17-17/8. Två dagar med kanonpriser på sommarens kvarvarande sortiment. Butikerna röjer och exponerar sommarens SLUTREA på klädställ och varukorgar utanför och innanför sina entréer – till kraftigt reducerade priser!

Burträsk: Nordcirkus barnteater, prova-på-cirkus, eldföreställning på Edelviks Trädgård. Föreställningen Victors Vidunderliga Värld kl 14, Prova på cirkus kl 17-18 samt kvällen avslutas med en eldshow kl 21 då mörkret infaller. Gratis inträde.

Brygg CC: Nattklubb 27+, öppet 22.00-02.00.

O’Learys: Efter kl 22.00 drar kvällens DJ igång en härlig stämning. Tillåter vädret, så är även taket öppet för mingel.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Eddahallen: Titanic The Exhibition pågår på Eddahallen till 26/8. Det är en fantastisk upplevelse som tar oss tillbaka 105 år i tiden. Utställningen berättar, genom en individuell audioguide, oräkneliga historier om öden och hjältedåd ombord.

Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 18/8

Campushallen: Midnight Sun Festival – en japansk festival på Skellefteå Campus med mat & dryck, föreläsningar, barnaktiviteter, utställare, musik m.m. Aktiviteter innefattar show med taikotrummor, föreläsningar om hur man bäst gör affärer i/med Japan, ninjaskola för barnen, grilltips, knivslipningskurs och mycket annat. Hos våra utställare hittar du massor av japanska produkter, exempelvis mat & dryck, svärd, kockknivar, kolgrillar, etc. Fri entre – pågår mellan 11.0-16.00.

Boliden: Den 18 augusti är det dags för Bolidendagen. Firandet startar vid vackra Sidtjärnsområdet som kommer fyllas med massor av aktiviteter. Det kommer även finnas matförsäljning på plats tillsammans med flera föreningar som visar upp sig. 11.00-22.00.

Medlefors: På dagen arrangeras bland annat musikverkstad med en rad workshops – och under kvällen blir det livemusik på Ordet Fritt Norr av Loud Grrrl, Bottles och Sheriff.

Centrum: Röjardagar i Skellefteå City 17-17/8. Två dagar med kanonpriser på sommarens kvarvarande sortiment. Butikerna röjer och exponerar sommarens SLUTREA på klädställ och varukorgar utanför och innanför sina entréer – till kraftigt reducerade priser!

Bonnstan: Torgmarknad varje lördag hela sommaren i Bonnstan, mellan kl. 11-14.

Brygg CC: Nattklubb 20+, öppet 22.00-02.00.

O’Learys: Efter kl 22.00 drar kvällens DJ igång en härlig stämning. Tillåter vädret, så är även taket öppet för mingel.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Söndag 19/8

Landskyrkan: Kyrkogårdsvandring. Följ med till Skellefteå landsförsamlings gamla kyrkogård från 1600-talet och ta del av några spännande livsöden. Guiden berättar om kyrkans betydelse förr i tiden, i livet och i döden, om Skellefteå stads uppbyggnad och om våra förfäders förhållande till döden. Samling vid Landskyrkans västra entré. Berättare: Pernilla Lindström, Skellefteå museum. Endast förköp.

MatTuren, Skellefteå kommun: 15 gårdar i och runt Bureå, Lövånger och Burträsk öppnar upp dörrarna för allmänheten. Tanken är att besökare ska upptäcka det fantastiska utbudet av lokalproducerad mat i regionen. Program pågår mellan 11.00-17.00. Vilka gårdar som ingår kan du läsa här »

Eddahallen: Titanic The Exhibition pågår på Eddahallen. Det är en fantastisk upplevelse som tar oss tillbaka 105 år i tiden. Utställningen berättar, genom en individuell audioguide, oräkneliga historier om öden och hjältedåd ombord.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons