Annons

Första padelbanan snart klar

Annons

Padeltennis, eller bara padel som det ofta kallas, är en blandning mellan tennis och squash och spelas på en bana omgiven av väggar som får användas i spelet. (Bilden ovan är inte från banan i Skellefteå) Foto: Pixabay

HÄLSA Skellefteå Tennisklubb blir först med etablering av padeltennis i Skellefteå.

Redan nästa vecka är det möjligt att spela padel i Skellefteå då Skellefteå Tennisklubbs första bana står redo.

– Styrelsen för Skellefteå Tennisklubb fattade beslutet att etablera padeltennis, i klubbens regi, redan 2016. Skälet är det stora intresse som visats av klubbens medlemmar och inte minst från kommunens ungdomar. Ett annat skäl var att något nytt behövde göras för att skapa större intresse för tennis som sport, skriver Skellefteå Tennisklubbs styrelse i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Padeltennis är enklare än tennis, men också ett utmärkt sätt att skapa intresse för tennis, eftersom sporterna påminner om varandra. Sporten är på stark frammarsch i hela världen, och inte minst i Sverige.

Innomhusbanan – som är spelklar från den 14 april – blir en av tre banor som ska byggas av tennisklubben. I sommar kommer två utomhusbanor att byggas.

– Inomhus kommer en av klubbens tre tennisbanor att konverteras till en padelbana och utomhus kommer två tennisbanor att göras om till padeltennisbanor. Styrelsen bedömer inte att detta kommer att påverka tennisen i negativ riktning, utan snarare kommer att ge ett intressemässigt uppsving för racketsport i kommunen.

Samtidigt som detta kommer anläggningen att funktionsanpassas – och under sommaren 2019 kommer även de två kvarvarande tennisbanorna utomhus att göras om från grunden.

– Tanken är att anlägga nya grusbanor av modernare snitt, skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Det nya padeltennis-center som Megafonen tidigare skrivit om är en annan satsning än detta. Det centret ska enligt initiativtagaren Philip Olofsson stå klart efter sommaren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons