Annons

De tar över lanthandeln på Nordanå: ”Kommer att ha längre öppettider än vad det varit tidigare”

Annons

Anders Holmbom tillsammans med kollegan Magdalena Andersson från Värdshuset Nordanågården.

MAT Anders Holmbom, som sedan tidigare driver Värdshuset Nordanågården och Nordanå Bar & Café, tar över driften av lanthandeln på Nordanåområdet. ”Vi ska prova i ett år och se hur det fungerar”.

Skellefteå Museum är ägare av Lanthandeln på Nordanå och har tidigare drivit caféet i egen regi. Men från och med i sommar ska Anders Holmbom ta över driften, till början i ett år.

– Det känns jätteroligt. Jag älskar Nordanåområdet och vill att alla delar ska leva, säger han.

Uppgörelsen kom till efter att museet flaggat för att de inte hade resurser att prioritera lanthandeln och visste att Anders kunde vara intresserad.

– Vi ska prova i ett år och se hur det fungerar. Jag tycker att det är viktigt att det inte är stängt då det är så mycket människor som rör sig här, säger han.

Till stor del kommer verksamheten att se ut som tidigare med försäljning av till exempel linfärg, handgjord spik och liknande – men främst fokuseras det på fika, glass och godis.

– Vi vill behålla känslan av en lanthandel med gammal byggnadsvård och godis i strut, men fika är en viktig del av utbudet, säger Magdalena Andersson som jobbar med Anders på Nordanågården.

En förändring som sker är öppettiderna.

– Vi kommer att ha längre öppettider än vad det varit tidigare. Istället för att stänga klockan 16.00 kommer vi att sikta på 18.00 och även hålla uppe längre vid fint väder, säger Anders.

Ambitionen är att öppna upp dörrarna för säsongen redan vid Pingst-helgen. Det är flera veckor tidigare än de senaste åren.

– Det är lite av en chansning, men vi vet hur mycket lanthandeln uppskattas och provar med att förlänga säsongen, säger Magdalena.

 

Artikeln publicerades i senaste
numret av Megafonentidningen:

 

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons