Annons

Ny indisk restaurang i stan

Annons

Nya restaurangen Taj Mahal ligger på gågatan.

MAT En tandooriugn är införskaffad för att kunna ge den bästa smaken och känslan av vällagad indisk mat.

I måndags öppnade en ny indisk restaurang, Taj Mahal, på gågatan i centrum där Sizzling wok tidigare höll till.

Den nya ägaren är Nazrul Islam som länge velat öppna en indisk restaurang i Skellefteå. Sedan tidigare äger Nazrul även Sushibar som finns på Stationsgatan i Skellefteå.

– Från att vi kom till Skellefteå 2011 har vi letat efter rätt lokal för att starta en indisk restaurang, men det har varit svårt att få tag på en bra central lokal, berättar Nazrul och fortsätter:

– Vi var nära att få denna lokal, som vi har nu, tidigare men tyvärr var vi inte nog snabba då.

En tandooriugn är införskaffad för att kunna ge den bästa smaken och känslan av vällagad indisk mat. Här tillagas bland annat kött, kyckling och det egenbakade naanbrödet i väldigt höga temperaturer, för att det ska bli så saftigt som möjligt.

Att indisk mat endast är kryddstark är en myt som Nazrul gärna vill slå hål på.

– Många tror att det bara är massor med starka kryddor i indisk mat, men så är det inte. Det finns nått för alla. Alla våra rätter går att få med olika kryddningar, säger Nazrul.

Restaurangen kommer vara öppen sju dagar i veckan med lunchbuffé på vardagarna och a la carte-meny på kvällarna. Alkoholtillstånd har de fått, så det kommer bland annat att finnas några olika indiska ölsorter på dryckeslistan.

– Vi kommer att servera den bästa indiska maten vi kan och vi är här för att stanna, säger Nazrul.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons