Annons

Händer i helgen 9-11/2

Annons

William Spetz kommer till Skellefteå i helgen. Foto: Josefine Bäckström

NÖJE William Spetz, bröllopsmässa och Björn Rosenström. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Fredag 9/2 2017

Västerbottensteatern: Luleåbandet Hardly Still Fresh And Young är tillbaka på Västerbottensteatern. Bandet har funnits i 20 år och turnerat både på Irland och runt om i Sverige. De spelar irländsk, amerikansk och svensk folkmusik åt det rockigare hållet och har snappat upp mycket av den irländska berättartraditionen. I år har bandet tagit in Amanda Clarin vilket har gett en ny ljudbild med en fantastisk kvinnoröst.

Brygg CC: Nattklubb 18+, öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 10/2 2017

Nordanå: Folkmusik på Caféscenen Nordanå där lokala folkmusiker bildar då Skellefteå Spelmanslag som kan bli navet i det folkmusikaliska Skellefteå. Ett samarbete mellan Västerbottens Spelmansförbund och Kultur Skellefteå.

Möjligheternas torg: ”Presskonferensen” – en landsomfattande scenkonstperformance om demokrati – på torget 12.00.

Nordanåteatern: William Spetz självbiografiska föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är en föreställning av och med William Spetz där vi får följa med honom under hans sista kväll med sin mormor Ulla. Spelas på Nordanåteatern 19.00.

Folkparken: Den 10 februari kommer den årliga bröllopsmässan anordnat av Hotell- och Turismprogrammet hållas på Folkparken i Skellefteå. Allt från tårtor, make-up och foto kommer ställas ut och det kommer även bjudas på modeshow och fikaförsäljning under dagen. 11.00-15.00.

Klubb V: Björn Rosenström & Det jävla Bandet gästar Verandan. DJ Fabian före och efter spelning. Nattklubb 20+ fram till 02.00.

Brygg CC: Brygg håller stängd denna kväll.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Söndag 11/2 2017

Nordanå: Jacob Dahlgren ” abstract space” i Skellefteå Konsthall. I utställningen ”abstract space” visas ett urval från Jacob Dahlgrens lekfulla bildvärld där han använder sig av abstrakta detaljer från vår omgivning och konstruerar nya verk av vardagliga föremål i klara färger, ofta kombinerade i ränder, rutor och grafiska mönster. Vernissage 11 februari kl. 13.00.

Bishops Arms: Varje söndag fram till midsommar är det populära söndagsquizet på Bishops. Från kl. 18 drar kvällens quizmaster igång tävlingen.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons