Annons

Nyårspromenad även detta år

Annons

Vid starten på Manhemskajen uppträder Conbriokören. Foto: Kicki Ericsson

NÖJE När nyårsaftonspromenaden arrangerades förra året kom närmare 500 personer. “Vi hoppas att lika många eller fler ska komma i år”, säger Veijo Laine.

När Veijo Laine och Triorama Event började planera förra årets nyårsaftonspromenad hade de ingen aning om hur många som skulle komma eller hur det skulle mottas.

– Vi ville inte göra någon grej vid midnatt för att fira tolvslaget utan istället göra en promenad på dagtid där alla som vill kan delta – allt från gamla och ensamma till barn och familjer. Vi sneglade på Norrköping där flera tusen personer brukar delta i en liknande promenad, men vi ville hålla det lite mer småskaligt till en början, säger Veijo som blev positivt överraskad då han kom till Manhemskajen på nyårsafton förra året.

– Jag kommer så väl ihåg när jag svängde ner på gatan och såg bilar och människor överallt. Det var enormt roligt att det var så många som kommit.

VÄLBESÖKT
Totalt beräknar Veijo att närmare 500 personer deltog.

– Vi hoppas att lika många eller fler ska komma i år, säger Veijo.

Eventet börjar i år, precis som förra året, klockan 15.00 vid Manhemskajen på Älvsbacka. Där kommer Tomas Marklund, kommunfullmäktiges ordförande, hålla invigningstal och Conbriokören sjunga några sånger. Därefter går promenaden över Viktoriabron och längs strandpromenaden i riktning mot Parkbron.

– På södra sidan av älven kommer Helena Moen locka oss med kulning, Jan Sehlstedt bjuder på berättelser för barnen och Markus Nyström spelar trummor. Där bjuds det även på glögg, pepparkakor och festis, säger Veijo.

Vandringen går via älvspromenaden på den södra sidan av älven. Foto: Kicki Ericsson

INGA FYRVERKERIER
Eventet avslutas på trappen utanför Stadshuset.

– Där blir det sång av Sarah Sundström och en avslutningsberättelse av Åsa Lindström Öberg. Totalt ska hela promenaden inte ta mer än 1,5 timmar, säger Veijo.

Inga fyrverkerier kommer att användas.

– Alla ska vara välkomna, även hundar.

Hoppas ni att det här ska bli en tradition?

– Ja, om det här året blir lika lyckat som ifjol ska vi försöka hitta en längre plan för flera år framöver.

Kan det bli inställt på grund av väder?

– Det ska mycket till för att vi ska ställa in. Lite snö och blåst stoppar oss inte, men det finns så klart gränser för vad som är möjligt att genomföra.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons