Annons

Final för Skellefteåbor i Lund

Annons

Bildspel från tävlingen i Lund. Josefine Söderberg, nummer 67, hamnade på sjätte plats, och Matilda Isaksson, nummer 85, kom trea.

HÄLSA Det blev en lyckad debut för Team Athletic Stores Matilda Isaksson och Josefine Söderberg, båda från Skellefteå, som slutade på tredje respektive sjätte plats på lördagen.

På lördagen avgjordes den första delen av fitnesstävlingen Decembercupen i Lund. Med från Skellefteå fanns två tävlanden – Josefine Söderberg, 22 år, och Matilda Isaksson, 21 år. Båda tävlar för Team Athletic Store i grenen Bikini Fitness, juniorklassen (upp till 23 år).

– Det är en sport där man bedöms främst utifrån sin fysik där det bland annat handlar om att ha symmetri – men även helhetsintrycket som inkluderar utstrålning och styling påverkar resultatet, säger Matilda Isaksson.

Ofta är Bikini Fitness uppdelat i längdklasser, men på denna tävling slogs alla längdklasser ihop och totalt tävlade 16 kvinnor mot varandra. Både Josefine och Matilda kom till final där Josefine hamnade på sjätte plats.

– Det kändes dåligt från början då jag snubblade lite på scenen, så när de sa att jag gått till final blev jag jätteglad, säger Josefine.

Det var hennes första fitnesstävling.

– Det var kul att äntligen få tävla efter så många månaders tränande och dietande. Det var mycket adrenalin i kroppen och jag var riktigt nervös.

Du ska tävla i seniorklassen imorgon söndag och även nästa helg i Stockholm, hur känner du inför de tävlingarna?

– Det känns pirrigt, men nu har jag i alla fall provat på det här en gång. Jag hoppas på final även där, säger Josefine.

Josefine Söderberg och Matilda Isaksson efter tävlingen.

För Matilda blev det som nämnt också final.

– Det var jättekul, särskilt att stå där med Josefine. Vi har fått en nära gemenskap på kort tid och det kändes roligt att kunna dela scentiden med henne, säger Matilda som blev trea.

– Det känns fantastiskt att hamna på pallen, särskilt med tanke på att jag trodde att jag skulle åka ut redan under förbedömningen. Jag fick då upprepade varningar av domaren som tyckte att jag stod för brett med benen och hade handen för högt upp, säger Matilda.

Även för Matilda var det här den första tävlingen.

– Jag är så glad över att jag fått så mycket stöd och lyckönskningar. Jag har verkligen kämpat och det är riktigt roligt att folk ser det. Jag är så tacksam för det, säger hon.

Nästa vecka tävlar de båda på Luciapokalen i Stockholm.

UPPDATERAT 12.55, 26/11:

På söndagens seniortävling kom Josefine Söderberg på tredje plats i Bikini Fitness, -166 cm.

– Det känns jättebra med tanke på att konkurrensen idag var stenhård. Jag tror min placering är tack vare att jag tog till mig gårdagens kritik i poseringen så idag satte jag alla poserna felfritt och blev inte tillsagd, säger Josefine efter söndagens tävling.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons