Annons

Ny charterlinje till Skellefteå

Annons

Cees van den Bosch, delägare på Voigt Travel, som startar upp charterlinje mellan Rotterdam och Skellefteå.

RESA Nästa sommar kommer Holländare att kunna åka charter till Skellefteå Airport direkt från Rotterdam.

Det blir första gången någonsin som charterresor arrangeras till Skellefteå Airport. Tidigare har det bara arrangerats charter med fokus på resenärer från Skellefteå som till exempel åkt till Turkiet.

– Satsningen ligger i linje med Skellefteå Airports ambition att vara ett nav för in- och utresande i norra Sverige, säger Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

Bakom satsningen ligger Holländska turoperatören Voigt Travel. Med start i juni 2018 kommer de under 15 veckor att trafikera Skellefteå i en triangulering med finska Rovaniemi.

– Våra kunder efterfrågar de äkta natur- och kulturupplevelser som norra Sverige erbjuder, säger Cees van den Bosch, VD på Voigt Travel, och fortsätter:

– Vi ser Skellefteå som en geografiskt lämplig landningsdestination för inresande till Swedish Lapland och Västerbotten men också som en viktig partner för hur vi tillsammans kan utveckla affärer för hela regionen under lång tid framöver.

Bolaget har över 15 års erfarenhet av charter till norra Skandinavien med destinationer främst i norra Norge och norra Finland.

– Att utforska norra Skandinavien ligger högt upp på många Holländares bucket list, säger Cees.

För att satsningen ska få bra förutsättningar samarbetar Visit Skellefteå, Swedish Lapland och Region Västerbotten för att marknadsföra regionen.

– Holland är en av våra intressantaste marknader och vi ser också att vår attraktionskraft ökar när vi kan erbjuda upplevelser som sträcker sig över hela norra Skandinavien, säger Beatrice Bergqvist, marknadsstrateg på Region Västerbotten turism.

Om möjligheten att flyga med charterplanen från Skellefteå till Rotterdam är ännu inte klar.

– Fokus ligger här på att människor ska resa till Skellefteå, men vi får se om det går att öppna upp för andra hållet också, säger Robert Lindberg.

Första flyget landar i Skellefteå den 6 juni och har sedan ankomst samtliga onsdagar under juni, juli och augusti samt första veckan i september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons