Annons

Tre vänner gör färgstark show

Annons

Sara Furberg, Markus Nyström och Joel Nunez är tillsammans Tre Amigos.

NÖJE Joel Nunez, Sara Furberg och Markus Nyström möttes för att skriva musik till en duett – men bildade istället en grupp. “Vi kände att vi borde spela ihop mer regelbundet”

Joel Nunez håller på att göra ett album där han sjunger duetter med andra artister. I samband med det projektet började han samarbeta med Markus Nyström för att skriva låtar.

– Vi pratade om vilka jag kan göra duett med och Sara namn dök upp. Markus känner henne lite sedan tidigare och hon har ett instagramkonto där hon lägger upp en hel del musikrelaterade saker. Jag kontaktade henne och hon blev intresserad på en gång, berättar Joel när jag träffar honom, Markus och Sara.

– Jag är ny i musikbranschen och blev exalterad direkt. Jag vill hoppa på allt som har med musik att göra, säger Sara Furberg och ler.

I våras träffades de och det klickade omgående.

– Tanken var som sagt att vi skulle skriva en duett, men vi kände att vi borde spela ihop mer regelbundet, säger Markus.

De startade en gruppkonversation på Facebook Messenger som Joel döpte till Tre Amigos – vilket betyder “tre vänner” på svenska.

– När vi sedan blev bokade till vår första spelning fick det bli vårt namn, säger Joel och skrattar.

Redan i maj uppträdde de ihop och sedan har det blivit några fler spelningar både i Skellefteå och Umeå.

– Jag har spelat själv länge och vill gärna ha en grupp att dela musik och ideér med. Markus och Sara är båda “doers” och får mycket gjort, det gillar jag, säger

Joel som även kommer att fortsätta spela själv:

– Jag är inte less på det och kommer så klart fortsätta spela runt om i Västerbotten, men det här blir en ny spännande grej där vi får utrymme att skriva mer egen musik.

KONSERT
Deras första större projekt är en konsert i Anderstorpssalen som de valt att kalla för Megashow.

– Vi ville göra något större att se fram emot. Vi har tidigare erfarenhet av att göra konserter och kan utlova att det här blir en bra show. Det blir bra musik och en fin ljusshow, säger Markus.

De tre har till vardags olika musikstilar med allt från rockabilly och country till soul, funk och pop.

– Vi kommer både att sjunga tillsammans och enskilt. Det blir en del välkända låtar men även egenskrivet material, säger Sara.

I framtiden är tanken att Tre Amigos endast ska framföra egenskrivet material.

– Målet är att göra egen musik och inte så mycket covers, men det tar ett tag att komma dit, säger Joel.

Tre Amigos Megashow är den 10 september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons