Annons

Hållbarhetsvecka i Skellefteå

Annons

Rondellen är ett bra exempel där man tänker på både social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

MILJÖ Den 18-24 september arrangeras Hållbarhetsveckan i Skellefteå där fokus läggs på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Västerbotten vill vara Sveriges hållbaraste län 2020 och i jobbet för att uppnå det är Hållbarhetsveckan den 18-24 september ett sätt att lägga fokus på ämnet.

– Under veckan uppmärksammar vi hållbara initiativ och insatser. Genom det vill vi lyfta dessa frågor samtidigt som det kan inspirera fler att tänka hållbart, säger Helena Stefansson på Skellefteå kommun.

Under veckan uppmärksammas social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

– Hållbara val innebär inte bara att vi ska värna om miljön – det handlar även om att inkludera alla i samhället och minska klyftorna, säger Helena.

Några exempel på vad som är planerat för veckan är en presentation av Fairtrade City Skellefteå, modevisning och utställning med återvunna kläder, invigning av hinderbanan på Vitberget, workshops med återvinningstema och vegetarisk mat på personalrestauranger.

– Skolor kan dessutom boka lektioner om att spara energi och sortera sopor rätt, säger Helena.

Förutom dessa saker som finns med på programmet för veckan vill hållbarhetsveckan även uppmuntra allt arbete som redan görs av företag och privatpersoner.

– Vi får inte glömma bort att många redan gör mycket bra och det bör hyllas. Sen gäller det att fortsätta bygga vidare på detta och få ännu fler att haka på, säger Helena.

Vad som händer i Skellefteå kan du läsa mer om här på Skellefteå kommuns hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons