Annons

Dessa gör upp på SM-veckan

Annons

Sinnika Sjunnesson är projektledare. Foto: Pressbild

NÖJE Nytt är bland annat att längdskid-SM förlängs med en dag för att även inkludera damernas tremil och herrarnas femmil.

Sedan tidigare är det känt att Skellefteå står som värd för SM-veckan 2018 – och nu är det även klart vilka idrotter som kommer att göra upp om medaljerna här.

– För varje SM-vecka är det fler idrotter som vill vara med. Det är kul för evenemanget och besökarna att det alltid finns nya tävlingar att visa upp. Och med de alpina grenarnas på SM-veckan så öppnar vi nu också upp för ett bredare samarbete mellan kommuner i regionen och ger möjlighet till fler att ta del av SM-veckan, säger Annika Nykvist, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

De nya idrotterna som gör debut på SM-veckan vinter är snowboard, freeskiing, klättring, kyodo och puckelpist. Nytt är också att längdskid-SM förlängs med en dag för att även inkludera damernas tremil och herrarnas femmil.

– Det känns spännande att kunna presentera en variation av idrotter och det kommer att finnas något för alla. Nu fortsätter arbetet med att få till ett bra program, både för publiken på plats och framför TV:n, säger Sinnika Sjunnesson, Skellefteå projektledare för SM veckan 2018.

Vitberget, Eddahallen, Skellefteå Kraft Arena och Klutmark är några av de arenor och platser där SM-tävlingarna kommer att avgöras. Men det blir även SM-tävlingar utanför Skellefteå kommun, då det alpina centret under SM-veckan ska vara i Tärnaby där grenarna slalom, parallellslalom och storslalom avgörs.

Här är de aktuella idrotterna
för SM-veckan i Skellefteå:

Alpinrodel

Alpint (I Tärnaby. Slalom, parallellslalom, storslalom)

Bowling

Casting

Cricket

Crosskart sprint special

Curling (inklusive rullstolscurling)

Cykeltrial

Danssport

Draghundsport

Freeskiing (big air, slopestyle)

Jujutsu

Klättring

Kyodo

Längdskidor

Puckel (puckelpist, parallellpuckelpist

Radiostyrd bilsport

Rallysprint

Rallycross

Rullstolsinnebandy

Skicross

Skidorientering

Snowboard (big air, slopestyle)

Stadioncross

Styrkelyft

Squash

Taekwondo

X-trial

Arrangören reserverar sig för att vissa ändringar kan ske. SM-veckan i Skellefteå arrangeras 20–26 mars 2018.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons