Annons

Carin med på Robinson-ön

Annons

Carin Davidsson in action under inspelningen av Robinson. Foto: Safi Dehili / Privat

RESA Tidigare Skelleftebon Carin Davidsson var med som kranfotograf när nya säsongen av Robinson spelades in i höst. “Årets Robinson går tillbaka till ursprungs-idén och kommer att bjuda på mycket spänning”, säger hon till Megafonen.

Till vardags jobbar Carin Davidsson, uppväxt på Mobacken i Skellefteå, på brandförsvaret i Stockholm – men hon har även frilansat som TV-fotograf de senaste tio åren efter att hon studerat media på Anderstorpskolan och därefter Film- och TV-produktion på Kalix Folkhögskola.

– 2006 gjorde jag mitt första Robinson, men då åkte jag ner som tekniker. När jag fick frågan i år kunde jag inte säga nej och klämde in det på min semester. Jag är väldig glad att jag kunde åka, säger hon.

Hon minns själv hur hon tillsammans med familjen satt bänkade framför Expedition Robinson när hon var liten.

– Jag minns så väl hur vi drog ur telefonjacket och hela familjen samlades framför TV’n. Idag ser tittandet lite annorlunda ut men vi tror på bra siffror. Årets Robinson går tillbaka till ursprungsidén.

På plats jobbade hon som kranfotograf.

– Det innebär att man med joystick styr en kamera som sitter på en lång arm. Med den kan man göra fina åkningar och skapa rörelse i bilderna.

Nya säsongen av Robinson spelades in på en ö i Fiji. Foto: Safi Dehili

Jobbet vid inspelningen varade i en månad för Carin.

– Det har varit väldigt kul! Jag har många nära vänner i branschen som jag är glad att få träffa igen. Det är även fantastiskt kul att arbeta med och lära känna de som kommer från andra länder. I år har vi haft nöjet att få jobba med människor från bland annat Kambodja, Frankrike, Belgien, Danmark och självklart från Fiji där inspelningen har legat.

Skellefteåläkaren Karin Rundblad har också varit på plats under inspelningstiden.

– Det var flera som skämtsamt undrade om samtliga i Skellefteå heter Karin, säger Carin och ler.

– Karin är mycket kompetent och väldigt omsorgsfull så det har känts tryggt. Självklart även lite extra skönt att höra sin hemma-dialekt.

Ny programledare för Robinson är i år Anders Öfvegård – även känd som “arga snickaren”.

– Det är första gången jag jobbar med Anders och vårt samarbete har fungerat mycket bra. Han är väldigt social och bjuder på sig själv.

Robinson har premiär i Sverige våren 2018 på TV4.

Artikeln publicerades ursprungligen
i Megafonentidningen 9 2017:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons