Annons

Ny folkfest på Norrvalla

Annons

Sanna Lundmark jobbar bland annat med event och arrangemang på Skellefteå FF. I sommar är det premiär för deras nya satsning: Innebandy utomhus.

AKTIVITET I helgen är det premiär för en ny stor innebandyturnéring – som spelas utomhus på Norrvalla: “Det är ett klockrent koncept som kommer att utveckla staden”

I år arrangerade Skellefteå FF för tionde året i rad Nordic Light Beach Soccer i Boviken. Men de utökar även sitt evenemangskoncept till att innehålla en innebandyturnering som arrangeras i mitten av juli.

– Konceptet med innebandyn kommer från Ängelholm där de har arrangerat ett liknande event som blivit väldigt lyckat. Vi fick möjligheten att arrangera det här och då var vi inte sena på att haka på, berättar Sanna Lundmark, projektledare på Skellefteå FF.

Turneringen kommer att genomföras på Norrvalla den 14-16 juli där tre planer ska ställas i ordning på löparbanorna nedanför läktaren.

– Och så kommer vi att ställa provisoriska läktare på fotbollsplanen så att det blir en fin inramning, säger Sanna.

Hur kommer det sig att ni som fotbollsförening arrangerar en innebandyturnering?

– Skellefteå är en stor innebandystad men sporten kommer i vissa fall i skymundan. Eftersom ingen annan har gjort det här tidigare kan vi gärna göra det. Vi har erfarenhet från beach soccer-turneringarna och det kommer att utveckla staden på ett positivt sätt, säger Sanna.

– Just nu är det fler lag utifrån än från Skellefteå, men vi hoppas att Skellefteborna vaknar och målet är runt 120 lag.

För att spela i turneringen behöver man inte vara licensierad i någon innebandyklubb – även kompisgäng är välkomna.

– Det här är för alla. Vi har en herr- och damklass som är för de över 33 år, seniorklasser, en för parasport och en för kids. Till detta har vi självklart licensierade domare som håller koll.

Matcherna spelas med tre utespelare plus målvakt i 1×12 minuter.

– Vi hoppas att det kan bli en folkfest för både spelare och besökare, säger Sanna.

Obs! Är vädret dåligt flyttas turneringen till Eddahallen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons