Annons
Foto: Ted Logart, Visit Skellefteå

Nio utflyktsmål att besöka i Skellefteå på sommaren

Annons

NÖJE I Skellefteå kommun finns mängder med utflyktsmål – här är några av våra favoriter.

TURBÅTAR I SKÄRGÅRDEN
När man pratar om Skellefteå är skärgård kanske inte det första du kommer att tänka på – men Skellefteås skärgård är enormt vacker. Har du ingen egen båt finns chansen att åka på turer med två arrangörer – Kinnbäcks skärgårdsturism och M/S Laponia.

BJURÖKLUBB
Bjuröklubb är ett vackert och lättillgängligt område med en lång historia. Idag ett naturreservat och ett bra exempel på Västerbottenskustens säregna natur med allt från hällmarker och klapperstensstränder till stora, inbjudande sanddyner. Här finns flera promenadstigar och en mängd fornlämningar, samt en spännande flora och fauna. Vid fyren på Bjuröklubb har man en fantastisk utsikt mot havet och över naturreservatet. Här finns en utsiktsramp som gör att alla, även rörelsehindrade och rullstolsburna, har möjlighet att besöka Bjuröklubbs fyrplats för att uppleva en storslagen naturupplevelse och lyssna till alla fantastiska berättelser om området och dess historia.

FURUÖGRUNDS HAMNCAFÉ
Hit kan du ta dig både med bil eller båt. Menyn tar inspiration från havet med bland annat en stor räkmacka gjord på färska handskalade räkor.  Det finns även en barnmeny för alla barn och fika för den som föredrar det.

MUNKVIKEN
Ta en fika på altanen med en underbar utsikt över havet samtidigt som du avnjuter en glass eller en kopp kaffe. Vill du aktivera dig passar du på att prova klätterväggen, ge dig ut på en paddeltur på havet med kanot eller bara njut av livet!

WESTMANS CAFÈ
Med servering vackert beläget mitt i Bygdsiljum, vid Stora Bygdeträskets utlopp, erbjuder Westmans Café allt ifrån kaffe med dopp och lunch till A la carte.

KYRKHOLMEN
På ön i älven mellan Landskyrkan och Bonnstan driver Skellefteå landsförsamling ett café sommartid. Här serveras mackor och fikabröd, matiga sallader, kaffe, te, läsk och glass i en mysig sommarmiljö.

SKRÅMTRÄSK KVARN
Skråmträsk Kvarn har efter en varsam renovering förvandlats till ett välbesökt sommarkafé. Här kan du njuta av gott fika och enklare maträtter. Under sommaren arrangeras även allsångskvällar, teater och andra kulturevenemang.

CAFÈ KAJUTAN
Kajutan är beläget ute i Stackgrönnan, vid Skellefteälven. Här kan du njuta av mackor, fika och lättare rätter. Under sommaren är det evenemang nästan varje dag och nytt för i år är att ”Hej Loppis” har flyttat till Kajutan.

KUJOVIKENS SJÖKROG
I Skelleftehamn ligger Kurjovikens sjökrog som du lätt kan ta dig till med bil, båt eller cykel. På dagtid erbjuds fika, glass och lättare rätter – för att på kvällen bli en restaurang med bra god mat.

Megafonen i samarbete med Visit Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons