Annons

Rekordökning av resenärer

Annons

Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild

RESA Under maj månad ökade antalet resenärer på Skellefteå Airport med +42 procent. Flygplatsen hade under månaden 39 373 resenärer vilket är en ökning med 11 569 resenärer jämfört med samma månad under fjolåret.

Det skriver Skellefteå Airport i ett pressmeddelande.

– Det är roligt att vi fått en så bra start. Skellefteåregionen är inne i en expansiv fas med många investeringsprojekt och det är fantastiskt att vi samtidigt lyckats få till stånd bra flygkommunikationer till vår region. 2017 kommer att bli ett år av möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

En hel del ombyggnationer pågår på flygplatsen.

– Vi bygger ut delar av flygplatsen samt ökar parkeringsytorna för att möjliggöra gratis parkering. Vi kunde inte förutspå den fantastiska passagerarökningen och tidigarelägger nu vissa investeringar. Under tiden vill jag tacka alla resenärer för deras stora tålamod, säger Robert i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons