Annons

Gratis entré på onsdagen

Annons

Arkivbild: Mikael Ståhl

NÖJE Förra året tog Stadsfesten för första gången inträde på onsdagen under festivalveckan – men i år är den dagen åter gratis. “Det föll inte väl ut”, säger Gunnar Karlsson.

Bakgrunden till varför Stadsfesten valde att ta betalt på onsdagen förra året var att allt fler börjat välja onsdagen framför torsdagen då underhållningen i tälten var närapå densamma båda kvällarna.

– Därför valde vi att sänka priset på torsdagen och ta betalt även på onsdagen. Det föll dock inte väl ut så i år slopar vi inträdet på onsdagen och satsar på att lyfta torsdagen med artister igen, säger Gunnar Karlsson och fortsätter:

– Vi har nu ett bra samförstånd med tälten om att mjukstarta på onsdagen, ha en rejäl förfest på torsdagen och gå med full fart fredag och lördag.

Till torsdagens förfest har bland annat E-type bokats. Något som bemötts med både ris och ros.

– Jag drog på mig hjälmen då vi presenterade honom men det har mestadels varit positiva reaktioner. Han har uppenbarligen gjort avtryck i Skellefteå och känns som en perfekt artist för att dra igång festen på torsdagen, säger Gunnar.

I övrigt har Stadsfesten presenterat en rad artister till sommarens festival. Det största namnet, house-stjärnan Sebastian Ingrosso, blev klar redan innan jul.

– Det är en stor satsning och det känns kul att kunna erbjuda en sådan världsstjärna. Vi ville boka honom redan förra året men då passade det inte med hans turnéplan, säger Gunnar.

Scenen på torget kommer i och med Ingrossos spelning att bli den största någonsin.

– Den blir tolv meter bredare än tidigare vilket är det största som går att bygga på torget med tanke på de brandvägar som måste finnas. Det kommer att bli en upplevelse med många ledskärmar och mycket pyroteknik.

Dessa artister är bokade till årets festival:

Sebastian Ingrosso
Peg Parnevik
Samir & Viktor
Julie Bergan
E-type
Magnus Uggla
Airbourne
Stiftelsen

Festivalen arrangeras den 28 juni till 2 juli 2017

Artikeln publicerades i nya numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons