Annons

Första nomineringarna klara

Annons

alvargalan_2016

FÖRETAG På torsdagen släpptes vilka som är nominerade i kategorierna Årets småföretag, Årets nykomling, Årets hållbara företag och Årets startup.

Skellefteås näringslivsgala Alvargalan arrangeras den 20 januari 2017. Under kvällen delas ett antal utmärkelser ut och nu är de första nomineringarna offentliga. Under dagen presenterades de fyra kategorierna Årets småföretag, Årets nykomling, Årets hållbara företag och Årets startup på Alvargalans Facebook-sida.

De nominerade är följande:

Årets småföretag:

(delas ut av SEB)

SEAB 
Sedan starten för över 30 år sedan har ingenjörsföretaget SEAB byggt upp tillräckligt mycket industriell erfarenhet och kapacitet för att ge kunderna en trygg teknikpartner och en plattform att bli framgångsrika. Nästa generation är på plats och vi ser fram emot ytterligare 30 år av lysande kundengagemang. 

Leksaksaffären i Skellefteå
Robert och Linda bestämde sig för att växla upp i en bransch som inte är någon lek sedan näthandeln gjorde om reglerna. Men tack vare hårt arbete, stort kunnande och en filosofi om att ingen borde köpa en nalle utan att provkrama den först, driver de i dag två fysiska butiker med framgång.

Lundbergs Smedja
Hur vinner du kunders förtroende i mer än 100 år? Är det aggressiva reklamkampanjer? Är det ett flådigt kontor mitt i stan? Nej, det handlar om ett gediget kunnande, en lyhördhet i att förstå dina kunders behov och en genuin vilja att lösa deras problem. Det gällde då och det gäller i dag. Fråga bara Lundbergs Smedja!

 

Årets nykomling:

(Delas ut av Value & Friends)

Stadskällaren
En skön miljö med restaurang, bar och saluhall under ett och samma tak för tankarna till trendiga Berlin. Men denna mötesplats för alla som älskar god mat och bra råvaror ligger i Skellefteå där Pär, Mie och Markus visar på ett fantastiskt driv och entreprenörskap, på mod och viljan att utvecklas.

Gold Town Games
Spelföretaget Gold Town Games har väckt investerares intresse och fått dem att öppna plånboken. Börsnoteringen är klar och snart är det nedsläpp av World Hockey Manager. Det lär gå som på is – världen är nämligen full av experter som vet hur lag ska byggas.

Gate 88
Gate 88 hjälper svenska företag att utvecklas på en global marknad, men även internationella företag att etableras på den nordiska. Peter Karlsten och hans team känner inte till begrepp som Jante, och deras förmåga att se företags högsta potential är en välkommen tillgång för såväl Skellefteå som Norrland i övrigt.

Årets hållbara företag:

(delas ut av Advokatbyrån Kaiding)

Elecosoft Consultec AB
Genom att möjliggöra långsiktigt bra miljöval i byggprocessen sätter Elecosoft Skellefteå på kartan. Företaget har intensifierat arbetet med att utveckla ett kraftfullt verktyg för beräkningar av byggnaders klimatpåverkan och gör på så sätt världen en aning bättre!

Norlund Bygg i Skellefteå AB
Ett företag som verkligen lever upp till sin affärsidé om att leverera klimatsmarta, moderna lågenergihus. I byggboomens Skellefteå är Norlund Bygg en snabbväxare som i sin egen husfabrik i Skelleftehamn tillverkar hus med miljö och ekonomiskt hållbara lösningar i fokus.

Skellefteå Kraft
Med ett mål om att hållbarhet ska genomsyra alla beslut och handlingar har de placerat sig i topp bland Sveriges mest hållbara varumärken. Som kvitto på väl genomfört arbete valdes Skellefteå Kraft som elleverantör till den amerikanska elbilstillverkaren Teslas samtliga laddstationer i Sverige.

Årets startup:

(Delas ut av Norran Affärsliv)

Removit Skadeservice
Igor Steisel och Markku Abrahamsson fann varann på en tidigare arbetsplats. Båda bar på en dröm om ett saneringsföretag, vilket de förverkligade tillsammans i januari 2016. Det var ett lyckosamt beslut för duon som redan från starten hade gott om uppdrag.

Skellefteå Adventurepark
Vissa ser hinder, andra ser möjligheter. Så är fallet med den tidigare Vildmarksgruvan i Varuträsk. Andreas Holmlund och Tobias Erngrund köpte anläggningen ändrade namnet till Skellefteå Adventurepark och lyfte verksamheten från underjorden upp till trädtopparna. Bokstavligt talat.

H&H i Skellefteå
Efter lång tid i branschen kan Magnus Hallberg och Niclas Hällgren Skellefteås uteliv. I en tidigare restauranglokal såg de en möjlighet att etablera ett redan starkt varumärke, Texas Longhorn. Sagt och gjort. I oktober öppnade restaurangen som lockar många gäster, men också starkt bidrar till att centrala Skellefteå lever längre västerut.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons