Annons

Plats för dryck på Matfesten

Annons

MatfestenFoto från tidigare år på Matfesten. Foto: Mikael Ståhl

NÖJE När Matfesten arrangeras för elfte gången får drycken större utrymme än tidigare. “Mat och dryck hör ihop”, säger projektledaren Stina Renström.

Matfesten har blivit en uppskattad tradition som i slutet av varje sommar mättar tusentals magar i Skellefteå. I år kommer inte att vara något undantag då Stadsparken och Strandgatan intas den 25-28 augusti.

– Det här blir tredje året som vi håller till i centrum och det har fungerat jättebra. Det är kul att nyttja den fina Stadsparken och det känns även bra att Matfesten nu kan gynna de befintliga restauranger som även de har speciella erbjudanden den här helgen, säger Stina Renström, projektledare.

Nytt för i år är att alkohol kommer att få serveras på en större del av området vilket öppnar nya möjligheter för att kombinera mat och dryck.

– Vi har tillstånd för hela Stadsparken i år vilket gör att vi kan sälja dryckesbiljetter för provsmakning av många spännande drycker. Det känns kul då mat och dryck hör ihop för många och kan ge en större upplevelse, säger Stina.

Bland annat kommer öl från lokala leverantörer och kvalitetsviner att finnas.

– Fokus kommer att vara på bra kvalité, inte på volym, säger Stina.

Den populära skördemarknaden samlas i år på Strandgatan där det tidigare stått ett stort tält.

– Skördemarknaden är ett viktigt inslag på Matfesten. Att värna om lokal mat är en av värdegrunderna som Matfesten jobbar för och en av de saker vi jobbar för är att utveckla den lokala matkulturen, säger Stina.

Underhållningen kommer bland annat att bestå av kockdueller, revykrogshow och coverbandet Ständut Blakk.

– Vi ser fram emot ett trevligt och välbesökt event, säger Stina.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons