Annons

Lokalt derby ska slå rekord

Annons

SAMSUNG CSCFoto: Nicklas Boman

NÖJE Rekordmatchen är ett event där Skellefteå FF försöker slå det nuvarande publikrekordet 8624 personer – men även att bryta normen och förändra kulturen för att stärka fotbollens framtid i Skellefteå.

Rekordmatchen arrangerades för första gången sommaren 2014 i samband med derby mellan Skellefteå FF och Umeå FC. Rekordet – som lyder 8624 personer – blev inte slaget. Men det var ändå en succé med stor publik.

– Det är tre år sedan vi möte Morön BK i ett lokalt seriederby, så nu är det dags att få uppleva fartglad fotboll med lokala talanger från två taggade lag på torsdag, berättar Nicklas Boman, Skellefteå FF och fortsätter med glimten i ögat.

– Det skulle vara lite kul om det kom 6002 personer och kollade på rekordmatchen, men 6000 personer är också okej.

Fri entré

– Även i år kör vi fri entré, något som möjliggjorts av näringslivet, berättar Johan Nilsson, Skellefteå FF, Nicklas Boman fyller på.

– Vi vill visa att fotbollen har en stor plats i Skellefteå. Rekordmatchen är en grogrund för elitfotbollen, som ska skapa lokala hjältar för våra ungdomar.

Rekordmatchen spelas på Norrvalla och börjar klockan 19.30 torsdag den 16 juni. Väl mött!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons