Annons

Årets första Trästock-släpp

Annons

Rebecca och FionaRebecca & Fiona kommer till sommarens gratisfestival på Nordanå. Foto: Pressbild

NÖJE I år firar Trästockfestivalen 25 år – och nu har de släppt sin första artist till sommarens festival.

I år är det 25 år sedan en grupp drivna Skellefteå-musiker tog initiativet och drog igång det som idag är Sveriges största fria musik och kulturfestival, Trästockfestivalen.

– Drivkraften har under dessa år alltid varit att skapa en möjlighet för alla, oavsett storlek på plånbok att kunna ta del av den kulturella folkfest Trästockfestivalen är. Allt byggt på ungdomars engagemang och vilja att göra musiken och kulturen tillgänglig, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Nu har de även släppt den första akten till sommarens festival.

– Det är en ära för oss att få kicka igång en fullspäckad vår av spännande artistsläpp. Först ut är härliga Rebecca & Fiona som de senaste åren turnerat värden över och som bryter ny mark vart de är går. Festivalbesökaren kan vänta sig en fullspäckad tvådagarsfestival med programpunkter för stora och små.

Rebecca & Fiona – Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick – släppte sitt debutalbum 2011 och vann samma år en Grammis i kategorin Bästa Elektro/Dans.

– År 2015 gör Rebecca & Fiona fortfarande lika dansgolvsvänlig musik, men deras tunga beats och klubbiga sound har nu stöpts i en form av en något mer klassisk pop – den där magiska sorten som Sverige är kända för att leverera. Tjejerna har skrivit de flesta av låtarna till kommande skivan på egen hand – med undantaget för några väl valda samarbeten med till exempel Daniel Ledinsky, som bland annat skrivit ”Habits” tillsammans med Tove Lo, skriver de vidare i pressmeddelandet.

Årets upplaga av Trästockfestivalen arrangeras 22-23 juli på Nordanå.

Lyssna på Rebecca & Fiona här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons