Annons

120 nya lägenheten i stan

Annons

RiksbyggenKarta: Google

BOSTAD Riksbyggen köper fastighet i Skellefteå och planerar 120 nya bostadsrätter.

De nya lägenheterna ska byggas på fastigheten Kapella 11 som ligger i hörnet Kanalgatan 31/Repslagargränd 4.

– Vi är mycket glada över att affären nu är klar som möjliggör att Riksbyggen kan tillföra Skellefteå 120 nya bostäder. Riksbyggen har en tydlig ambition att bygga bostäder även utanför storstadsregionerna och satsningen i Skellefteå är ett bra exempel på det, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för AO Bostad i ett pressmeddelande.

Riksbyggen har sedan tidigare närvarande i Skellefteå i form av förvaltning- och ombyggnadsverksamhet.

– Att efterfrågan finns i Skellefteå just nu råder inga tvivel kring men som alltid när Riksbyggen agerar så gör vi det med långsiktighet. Vi bedömer att efterfrågan på nya lägenheter i Skellefteå även kommer finnas över tid och då vill vi vara med och långsiktigt utveckla nya bostadsområden, säger Lars Lundgren, försäljnings- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Nu har en dialog med Skellefteå kommun om en planändring påbörjats.

– Riksbyggens satsning är en viktig signal för hela Skellefteå och som förstärker den framtidstro som finns här just nu. Ett tillskott på 120 nya bostäder lockar fler att flytta till Skellefteå och bidrar till en ökad rörlighet på bostadsmarknaden vilket är positivt för hela kommunen, säger Lorents Burman, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Skellefteå.

Säljstart är beräknad till våren 2017.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons