Annons

Sportquiz-premiär på Allstar

Annons

Lars LindbergLars Lindberg från Skellefteå håller i sportquizet på Allstar. Foto: Arkivbild

NÖJE Lars Lindberg har gjort succé med sitt sportquiz på Allstar i Umeå. Nu kommer konceptet till Skellefteå.

Det var i höstas när Lars Lindberg deltog i en frågesport på en restaurang som han började fundera på varför det inte finns något liknande med enbart sportfrågor.

– Jag skissade ihop ett koncept och presenterade det för Allstar i Umeå som nappade direkt, berättar Lars som till vardags jobbar som kommentator på Cmore.

Premiären var den 21 december och det blev direkt välbesökt.

– Trots att det var mitt i julstressen och knappt marknadsfört deltog nästan 100 personer. Det blev en dundersuccé.

Nu har han sålt in sportquizet till Allstar Sverige och det kommer bland annat att arrangeras i Skellefteå.

– Vi hörde talas om det stora intresset i Umeå och tycker att det är ett kul koncept, säger Therese Johannesén på Allstar i Skellefteå.

Rent praktiskt  går tävlingen ut på att lag med upp till fyra deltagare svarar på sportfrågor gällande allt från lokal hockey till friidrott och OS-historia.

– Det tar runt 45-60 minuter och är ett perfekt tillfälle att prova sina sportkunskaper och umgås med likasinnade. Det är helt gratis att vara med och fina priser, säger Lars.

Första sportquizet i Skellefteå är den 17 februari.

– Då får vi se hur stort intresset är i Skellefteå. Om det blir uppskattat så kommer vi att fortsätta med det framöver, säger Lars som redan nu kan namedroppa några lag:

– Ishockeyprofilen Jonathan Hedström kommer att ställa upp med ett lag, det blir en duell mellan Skellefteå FF och Morön BK och ägarna på The Local Store lovar att komma med ett topptippat lag till kvällen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons