Annons

”Har Skellefteå i mitt hjärta”

Annons

Gabriel FontanaGabriel på sitt uppträdande i Globen. Foto: TV4

MUSIK  Skellefteåkillen Gabriel – som vann Idol-revanschen 2015 – flyttar till Stockholm för att satsa på sin musikkarriär.

Brasilianske Gabriel kom till Sverige och Skellefteå för ett och ett halvt år med sin make. Sedan dess har har han bland annat jobbat som vimmelfotograf åt Megafonen och deltagit i Idol-revanschen på TV4. Det sistnämnda var en tävling där musik- och humorgruppen De Vet Du valt ut tre profiler som inte passade in i vanliga Idol.

Gabriel vann Idol-revanschen där priset var att spela in en låt – och framföra den i Globen på Idol-finalen.

– Jag var så fokuserad att jag knappt kommer ihåg vad som hände innan jag gick upp på scenen. Det var en explosion av energi, berättar han och fortsätter:

– Hela upplevelsen var så cool. När jag gick på scenen skrek alla mitt namn. Det är den bästa känslan i mitt liv. So amazing!

Samtidigt som spelningen pågick i Globen släpptes hans låt ”Eu Sou Do Brasil”,  som betyder ”Jag är från Brasilien”, på Spotify.

– Den kom med på Viral topp 50 i Sverige direkt och klättrade sedan varje dag. Min låt blev trending-topic på Twitter också. Helt crazy att se det hända.

För att bygga vidare på karriären kommer han dock att flytta från Skellefteå.

– Det är en bitter sweet-feeling. Jag har Skellefteå i mitt hjärta och det har alltid känts som att komma hem när jag kommit tillbaka hit från Stockholm. Det är här jag fick mitt första svenska jobb, mina första svenska vänner och lärde mig mina första ord. Men samtidigt känner jag att jag måste flytta för att följa min dröm. Jag ser att det är i Stockholm allt händer i branschen.

Vad har du på gång framöver?

– Jag ska spela in fler låtar. Den jag uppträdde med på Idol var väldigt De Vet Du-style. Jag gillar den jättemycket, men det ska bli kul att göra musik på mitt sätt – och få sjunga på engelska. Sen har jag lite andra projekt på gång som jag inte kan berätta om. Det får ni förhoppningsvis se mer av framöver!

Lyssna på Gabriels låt här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons