Annons

De storsatsar i Skellefteå

Annons

Fritidsresor Skellefteå Airport

RESA Fritidsresor erbjuder charterresor hela nästa vinter.

Vintern och vårens resor till Gran Canaria och Mallorca har haft en stor efterfrågan. Fritidsresor har därför beslutat att storsatsa i Skellefteå och erbjuda charterresor hela vintern 2015-2016 till Gran Canaria. Totalt kommer 25 flygningar att genomföras mellan den 21 oktober 2016 och 7 april 2017, skriver de i ett pressmeddelande.

– Efterfrågan på charterresor är mycket stor, speciellt under vinterhalvåret. Vi är därför oerhört glada över Fritidsresors beslut att utöka antalet flygningar från Skellefteå. Detta innebär att Skellefteå Airport nu kan erbjuda charterresor året runt, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

– Intresset att flyga till sol och värme direkt från Skellefteå Airport är mycket högt och därför har vi beslutat att kraftfullt utöka antalet flygningar till Gran Canaria under hela vintersäsongen 2016-2017. Skellefteå Airport är ett mycket viktig regional flygplats för Fritidsresor, säger Mathias Bergendahl, Informationschef på Fritidsresor, Sveriges största regionalcharterarrangör.

Skellefteå Airport har de senaste fem åren ökat antalet passagerare med 56% och flygplatsens geografiska läge mitt efter norrlandskusten är optimalt för charter eller andra utlandsdestinationer. Med denna utökning kommer antalet charteravgångar med Fritidsresor att utökas med hela 220%.

– Vi arbetar aktivt med att försöka locka fler charteravgångar till Skellefteå Airport. Samarbetet med Fritidsresor är mycket bra och det är väldigt roligt att Fritidsresor nu kan erbjuda ytterligare vinteravgångar till soltörstande norrlänningar säger Robert Lindberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons