Annons

Alla vinnare från Alvargalan

Annons

Alvargalan 2015Bild från förra årets Alvargala. Foto: Arkivbild

FÖRETAG Grattis – här är alla företag och personer som prisades under 2016 års upplaga av Alvargalan i Skellefteå.

Under fredagskvällen samlades över 700 personer ur Skellefteås näringsliv på Scandic i Skellefteå för att bland annat hylla årets pristagare. Ett trettiotal företag och personer var nominerade i totalt tolv kategorier.

Årets Företag räknas som galans tyngsta pris och fick förutom äran även ta emot en check på 80 000 kronor av kommunalrådet.

Vem som vann? Det kan du läsa här nedanför!

 

Alla vinnare med motiveringar:

Årets Nykomlingsföretag – presenteras i samarbete med Sammes Stiftelse och Ung Företagsamhet:

No Plan B

Ett företagens evighetsmaskin måste vara alla entreprenörers dröm. Här är ett unikt initiativ som har kommit en bra bit på vägen. Med No Plan B, en skola för blivande entreprenörer, utvecklas ett vackert kretslopp som med egen kraft bidrar till tillväxten bland befintliga företag och på ett konkret sätt verkar för kommunens mål för 2030.

 

Årets Hållbara Företag – presenteras i samarbete med Advokatbyrån Kaiding:

Burträskbygdens Kött

Genom uppstarten av slakteri- och styckningsverksamhet har de möjliggjort för lokalproducerat i alla led. För om sanningen ska fram är det ju inte riktigt lokalproducerat om djuret måste skickas tiotals mil fram och tillbaka för att slaktas och styckas. Tack vare Burträskbygdens Kött är det nu slut på transporter som påfrestar miljön och våra djur. Det möjliggör för lokalproducerade, miljösmarta råvaror – på riktigt!

 

Årets Exportföretag – presenteras i samarbete med Västerbottens handelskammare tillsammans med Nordic Light Group:

Scandinavian Terrain Vehicles

Snacka om att gå sina egna vägar. För där färden slutar för andra tar sig detta företag obehindrat fram – bokstavligt talat. Genom sina satsningar har företaget lyckats tredubbla sin export med en produkt som efterfrågas från spetsbergen i norr till öknarna i söder. Årets Exportföretag är Scandinavian Terrain Vehicles.

 

Årets Startupföretag – presenteras i samarbete med Norran:

Skellefteå Simulator System

Skellefteå Simulator System erbjuder tjänster i körsimulatorn B4Drive – med målgruppen ungdomar, nyanlända och dyslektiker. Genom att övningsköra i simulatorn blir körkortsaspiranterna mer förberedda när de börjar på trafikskolan. Företaget håller även på att utveckla lösningar för döva, personer med ögonsjukdom och personer med ADHD, något som lett till intressanta samarbeten.

 

Årets Varumärke – presenteras i samarbete med Marknadsföreningen i Skellefteå:

Åbyns Bygg

Att den som inte är störst får anstränga sig lite mer är en insikt som detta byggföretag lever efter. Men det gäller inte bara det genuina hantverket. Med en god förmåga att vårda och medvetet synliggöra sitt varumärke sticker Åbyns Bygg på ett föredömligt sätt ut i branschen.

 

Årets Småföretag – presenteras i samarbete med SEB:

Mediabyrån i Norr

Från att ha varit en lokal angelägenhet för verksamheter i norra Sverige har detta gäng utvidgat sin kundkrets till hela landet. I en värld där medialandskapet ständigt ritas om är Mediabyrån i Norr en välbehövlig guide som hjälper företag att hitta rätt kanaler för sina marknadsföringsinsatser. Ett filter i ett öronbedövande brus.

 

Årets Handelsföretag – presenteras i samarbete med Visit Skellefteå tillsammans med Skellefteå Handel:

Lekia

I en tid när handel i allt högre grad sker via nätet går Lekia mot strömmen, växlar upp och utökar sin verksamhet med etablerandet av en ny butik. Ett lysande exempel på att du kommer långt med ett gediget kunnande, hög servicegrad och ett brett sortiment. Inte minst när det roar barnen och gör villrådiga föräldrar tryggare i sina köpbeslut.

 

Årets Tillväxtraket – presenteras i samarbete med PwC:

Latitude 64

I en målinriktad bransch fortsätter discgolfentusiasterna Svante, David, Johan och Tomas att sväva fram. De senaste tre åren har företaget ökat omsättningen från 6 till 30 miljoner kronor och samtidigt vuxit till att ha 16 personer anställda. Tillväxt är en sport för Latitude 64 vars formkurva är bättre än branschen i övrigt.

 

Årets Tjänsteföretag – presenteras i samarbete med Region Västerbotten:

Autotech Teknikinformation

Med rötterna i Boliden har Autotech Teknikinformation de senaste 15 åren tagit fram och utvecklat produktinformation, animationer och utbildningsmaterial enligt kundens önskemål. Företaget som idag finns i hela sju städer över hela landet är ett tydligt exempel på den smarta IT-utvecklingen som växer sig starkare i länet.

 

Årets Profil – presenteras i samarbete med Swedbank:

Sofia Andersson Lundberg

En inspiratör och förebild som med en förbluffande förmåga entusiasmerar människor oavsett ålder, kön, klass, härkomst eller åsikter. Sofia Andersson Lundberg är arrangören som får saker att hända. Hennes engagemang för Skellefteå saknar gränser, liksom övertygelsen om att alla kan bli vad de vill – oavsett vad andra säger.

 

Årets Unga Entreprenör – presenteras i samarbete med Revisorgruppen:

Viktor Lindbäck

En ung energisk och driven entreprenör från Skellefteå som med sitt innovativa möbelkoncept, Resize Design, väckt stor uppmärksamhet nationellt men även internationellt. Viktor Lindbäck fortsätter att driva konceptet mot nationell och internationell expansion men med produktion och design fast förankrade i hemstaden Skellefteå och bolaget har under 2015 fått ett marknadsmässigt genombrott.

 

Årets Företag – presenteras i samarbete med Skellefteå Kommun:

Hello Future

Medan många pratar om digitalisering gör Hello Future någonting åt det. I dag ligger bolaget i framkant med att hjälpa företag att digitalisera för att öka sin tillväxt. De är viktiga och positiva ambassadörer som ger eko långt utanför kommunens gränser och attraherar fler innovationsdrivna företag till Skellefteå. Hello Future är en viktig del i att lotsa Skellefteå framåt för att hälsa den digitala framtiden välkommen.

 

Vimmelbilder från kvällen »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons