Annons

Skebo fortsätter att satsa

Annons

Klockarhöjden SkeboFoto: Skebo.nu

BOSTAD ”Vi kan erbjuda hyresgäster stora lägenheter med hög standard som samtidigt är prisvärda.”

Skebo bygger om två våningsplan och öppnar nästa år 16 nyrenoverade lägenheter i Klockarhöjden.

– Satsningen innebär att vi kan erbjuda hyresgäster stora lägenheter med hög standard som samtidigt är prisvärda, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo i ett pressmeddelande.

Klockarhöjdens äldreboende byggdes 1972, med en utbyggnad 1990. När Skebo nu har övertagit de två översta våningsplanen byggs de om till 16 lägenheter, som efter årsskiftet kommer att läggas ut på hemsidan för uthyrning.

– Tack vare att vi bygger om befintliga bostäder kommer vi här ner till mycket attraktiva hyresnivåer på cirka 1000 kronor per kvadratmeter. Det innebär till exempel att en fyra på 97 kvadratmeter beräknas få en hyresnivå under 8000 kronor, säger Anna Ersson.

Stora lägenheter
Främst blir det stora lägenheter i Klockarhöjden – av de 16 lägenheterna är tolv fyror och fyra tvåor.

– Det är väldigt positivt att vi kan erbjuda så stora lägenheter som vi nu kommer att kunna göra. I framtida nyproduktion kommer det sannolikt att byggas mestadels tvåor och treor, säger Anna Ersson.

Klockarhöjden är beläget i naturnära Sjungande Dalen, bara två kilometer väster om centrala Skellefteå.

– I och med att lägenheterna ligger på åttonde och nionde våningen i huset, blir det fantastisk utsikt från stora inglasade balkonger. I samband med att Klockarhöjden byggs om kommer vi även att förbättra utemiljöerna i området. Det blir en grönare miljö för rekreation och social samvaro i alla åldrar, säger Anna Ersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons