Annons

Skellefteband släpper album

Annons

Musikvideon till The Anxious är inspelad på PWC i Skellefteå.

MUSIK Idag släpper Dajjaf debuten ”The Album” – 13 spår radiovänlig alternativ metal.

I somras gjorde Skelleftebandet Dajjaf en bejublad livespelning på Trästockfestivalen bara dagar efter att de släppt singeln The Anxious med tillhörande video – och nu kommer ett helt album från det färska bandet.

– Dom senaste åren har vi spelat på var sitt håll i olika band, men avsaknaden av att göra någonting ihop blev för stor. Vi bestämde oss för att prova skriva någonting tillsammans igen och resultatet blev ”The Album”. Ambitionen var att skapa ett välproducerat och genomarbetat album. Valet av producent föll därför på Jocke Skog som vi visste hade gjort en hel del coola produktioner tidigare, säger Fredrik Forsfjäll i ett pressmeddelande.

”The Album” innefattar enligt bandet ”13 spår radiovänlig alternativ metal som är kompetent framförd och riktigt lättlyssnad”.

– Låtarna känns intressanta och aktuella, från radiodängorna The Anxious och The Change till den lite mer utforskande The Hunter med introt som nog är svårt att förstå hur det spelas om man inte sett oss live, säger Arvid Backlin.

Bandet består av Joakim Åström, sång, Arvid Backlin, gitarr, Johnny Johansson, gitarr, Daniel Wilén, bas, Fredrik Forsfjäll, bas och Andreas Nilsson, trummor.

Lyssna på The Album nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons