Annons

Nytt datum för mässan

Annons

Öl- och vinfestival

DRYCK Nytt datum satt för dryckesmässan som ska anordnas i Skellefteå.

Tanken var att dryckesmässan skulle äga rum i slutet på oktober detta år. Men pga stor konkurrens av andra dryckesmässor i landet, närliggande helger, väljer man nu att flytta mässan till i vinter.

– Av 70 kontaktade aktörer har över 30 visat stort intresse av att komma upp till Norrland för att delta i mässan, berättar Tony Asserholt, som är projektledare för mässan och fortsätter:

– Dessvärre väljer många av aktörerna att inte komma upp den helgen, eftersom att de redan är bokade på andra mässor runt om i landet, men de är väldigt positiva till att en dryckesmässa ska ordnas i norra Sverige.

I samråd med en större del av utställarna har man nu kommit i mål med nya datum för mässan. Den nya helgen för mässan är satt till den 12-13 februari 2016. Platsen för mässan är fortfarande på Scandic hotell.

– Nu jobbar vi vidare med att vi ska få in tillräckligt med antal utställare, för att vi ska kunna genomföra mässan, meddelar Tony.

Sedan tidigare är alla tillstånd klara och att hela nedre plan på Scandic ska tas i bruk för mässan. Tidigare har Tony berättat följande till Megafonen:

– Tanken är att utbudet ska vara lokalt, regionalt, nationellt och internationellt i kategorierna öl, whisky och andra destillerade och jästa drycker.

– Mässan kommer att vara tillgänglig för både privatpersoner och vissa arrangemang, under helgen, kommer att anordnas för branschfolk runt om i Norrland.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons