Annons

En lysande fest avslutas

Annons

matfest2Foto: Jonas Lundqvist

NÖJE Årets matfest ser ut att gå mot ett rekordår i strålande solsken alla festivaldagarna.

Solen fortsätter att skina över Matfesten i Skellefteå, både bokstavligt och bildligt. Det är för tidigt att presentera siffror på framgången, men prognosen är att Matfesten har haft rekordmånga besök. De positiva reaktionerna på nyheterna i årets koncept fortsätter också att komma från besökare och aktörerna på området. Detta skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Jag har själv kunnat konstatera att det rört sig betydligt mer besökare på området, även på kvällstid. Detsamma säger de ordningsvakter jag pratat med. Flera matförsäljare hade nått sina beräknade försäljningsmål redan innan lördagen. Sammantaget så signalerar allt detta att vi har en markant ökning av besöksantal jämfört med 2014, som ju även det var ett lyckat år i sig, säger Jan Engblom, ordförande i arrangörsföreningen Matfestens vänner

Även kvalitativt kommer positiva signaler. Områdets nya disposition med marknaden intill matområdet i Stadsparken och närheten till Skellefteälven har fått många lovord. Den nya tävlingen Grillmästar’n by Home lockade stor publik under en hel eftermiddag i lördags. Nätverket KulturKraft fyllde Trädgårdsgatan med kulturupplevelser och det har bidragit till att Matfesten fått ännu bättre kvalitet som folkfest.

Nu återstår att få den här känslan av framgång bekräftad. Undersökningar och enkäter bland besökare och medverkande kommer att kompletteras och sammanställas den närmaste veckan. Därefter kan vi återkomma med mer definitiva uppgifter om hur Matfesten 2015 varit.

– Men från arrangörsgruppen sida kan vi redan nu säga att vi är mycket nöjda med den tionde upplagan av Matfesten i Skellefteå, avslutar Jan Engblom.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons