Annons

Presenterar fler artister

Annons

Love Antell Foto: Gustaf WaesterbergLove Antell. Foto: Gustaf Waesterberg

NÖJE Sångare känd från senaste årets upplaga av ”Så mycket bättre” förstärker Trästockfestivalens line up.

Trästockfestivalen fortsätter att släppa artister till sommarens gratisfestival som arrangeras 17-18 juli på Nordanåområdet i Skellefteå.

Det här är Trästockfestivalens femte artistsläpp.

Love Antell

Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska sångare. I höstas medverkade han i Så mycket bättre och är aktuell med samlingsalbumet Hitsville Haninge – samlade Spår 2003-2014.

Florence Valentin började dra till sig uppmärksamhet runt om i Stockholmsområdet 2002, och året därpå slog de igenom med EP:n Allt dom bygger ska vi meja ner. Mellan 2003 och 2009 hann de släppa tre album; debuten Johnny Drama 2004, Pokerkväll i Vårby Gård 2007 och Spring Ricco från 2009. Love Antells solodebut Gatorna tillhör oss släpptes 2012 och fick lysande recensioner.

Systraskap

De två producenterna och musikerna i Systraskap skapar politiska kampsånger. Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna. Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument.

2011 släppte Systraskap en EP med handgjorda tygfodral, innehållandes 4 låtar, 2012 kom deras egenproducerade musikvideo till låten Marie som en protest mot kärnkraft och atomvapen och 2013 släpptes singeln ”Let’s start a revolution”, som kallats för ett av 2013 års stora anthems.

Jonas Bergsten

En outgiven skiva är också en skiva. Så har det hetat om Jonas Bergstens debutalbum, det mest mytomspunna i Umeås musikhistoria. Att det nu slutligen ges ut känns nästan overkligt efter alla turer. Första ryktet om att Bergsten hade något stort på gång kom 2012. Snacket gick ungefär: ”Ett helt album är klart och det är sensationellt. Pop på svenska – på liv och död. En blivande klassiker”.

Flera minnesvärda spelningar samma år spädde på hypen. Liksom den rusiga sommarpop-pärlan ”Surf” som outgiven plötsligt började cirkulera på YouTube sedan Jonas syster Kajsa lagt ut den (utan att fråga Jonas om lov) – och bland annat fick Jan Gradvall att gå i spinn och skriva flera entusiastiska tweets.

Nattskärran

Mörk pop, sprungen ur den karga vinterkylan. Musiken kräver din fulla uppmärksamhet – nobody puts nattskärran in a corner – och texterna handlar om styrkan i att visa sig svag och sårbar.

Selma & Gustaf

Selma & Gustaf är en talangfull duo som under hösten släppte debutsingeln Stay Alive. De har snabbt etablerat sig som ett populärt liveband med spelningar över hela Sverige. Under hösten har såväl Nalen som Cirkus fått besök av denna talangfyllda duo som siktar mot stjärnorna. Vi är övertygade om att de kommer landa just där. Bland stjärnorna.

Augustin

Med 80- och 90-talsindiemusiken i ryggen skapar Augustin energisk pop i sann Skellefteanda. Vemodiga melodier blandas med skränig gitarr. Det är en karg ljudbild färgad av dess hembygd och texter med tydligt budskap, men där det lämnas kvar en del till lyssnaren att tolka. 2014 gav bandet ut sin första EP, Välkommen tills bords. 2015 är tredje året i rad som Augustin spelar på Trästockfestivalen i Skellefteå.

Oliver Bohman

När varje steg är en skilsmässa från ungdomen. Den rinner av en, kvar blir minnen och nostalgi. Hur mycket du än vill backa tiden, stanna upp, vända om, så är sanningen att åren har gått. Framför oss är ett mörker med oändliga möjligheter. Det är där och då Oliver Bohman omfamnar oss med sin musik. Inte som en vägvisare, utan för att dela känslan av ovisshet, av att stå på skiljelinjen och tveka inför det första steget.

 

Se tidigare släpp här »

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons