Annons

Artistsläpp nr 6 för Trästock

Annons

Silvana Imam pressbildSilvana Imam. Foto: Pressbild

NÖJE Sommarens festivaluppställningar börjar ta form: ”Proppat med godbitar!”

Sommaren närmar sig och så även årets festivaler. Trästockfestivalen bjuder som vanligt på en blandad uppställning med allt från ”helvetespunk” till pop.

Gratisfestivalen har bara den senaste veckan presenterat hela 18 akter fördelat på tre tillfällen. Senast i raden är bland annat ”Så mycket bättre”-sjtärnan Love Antell och rapparen Silvana Imam.

– Årets line up börjar se riktigt fet ut. Jag tycker att vi kommer att kunna erbjuda en fin mix av några av Sveriges finest från olika genrer, säger Tea Lindholm, ansvarig för Trästockfestivalen.

Hur börjar det kännas inför sommaren?

– Det känns helt fantastiskt! Sommarens Trästock kommer att bli en folkfest proppad med godbitar och härligheter. Jag vaknar varje dag och längtar.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Personligen ser jag mycket fram emot att få bjuda på konserter med Jonas Bergsten, Little Jinder och Linnea Olsson. Men även att Totalt Jävla Mörker kommer hit känns grymt bra.

Planerar ni fler artistsläpp framöver?

– Om det kommer fler artister? OM det gör. Vi har några fina nyheter kvar att släppa innan det är festivaldags, säger Tea.

Trästockfestivalen arrangeras den 17-18 juli på Nordanåområdet.

Här är det senaste släppet:

 

Silvana Imam

Jag kunde inte längre hålla tillbaka, fortsätta vara subtil eller använda mig av för många metaforer. Ni har skapat ett monster. När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

 

Panda da Panda

Panda da Panda har uppmärksammats för allt från björnmålade nakendansare i Titta när han dansar till sina dramatiska scenframträdanden. Inte minst chockades publiken under en turné förra året när han högg ett tre centimeter djupt hål i sidan av bröstet – med en machete.

Thibo Girardon – Panda DA Panda – har alltid levt efter devisen ”do it yourself” långt innan det blev ett hipstermotto. Förutom scenskador är resultatet att han tatuerar sig själv, målar tavlor, är självlärd akrobat och gör sina egna videor. Och rent musikaliskt är han svåruppfattad som annat än en instrumental rainman.

 

Karakou

Efter att ha slagit rekord i P3 Osignat våren 2013 började KARAKOU skaffa sig en allt större lyssnarskara runt om i landet. Blandningen av visa, pop & hiphop verkade falla lyssnarna i smaken och deras textförfattande omnämndes som ”diskbänkspoesi”. De släppte sin singel ”TORSKAR ALDRIG” via skivbolaget 100 SONGS och blev kort därefter signade på skivförlaget Stereoscope, där bland andra de nyblivna stjärnskotten Ace Wilder och Miriam Bryant var signade.

 

Annorlunda Randoms

Det var en lång och plågsam väg, men efter 4 år av blod, svett och tårar gav kampen resultat. 2013 erhöll vi epitetet ”högrisksspelning”. 2014 blev det skrivet i sten. Allt annat är oväsentligt.

Young & Fresh

Young & Fresh är en uppkommande progressive houseartist från Skellefteå. Hans låtar får support av Hugo Kalm, Deficio och många fler.

 

Se tidigare släpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons