Annons

Han vann ett aktiebolag

Annons

Johannes Lindberg

NÄRINGSLIV Med produkten Cmej – din flexibla självbiografi, vann Johannes Lindberg 2015 års upplaga av tävlingen Vinn ett aktiebolag.

Cmej är ett koncept som bidrar till förbättrad hälsa, trygghet och ökad livskvalitet för personer med demens eller annan minnesproblematik och enligt juryn kan konceptet komma att bryta ny mark inom demensvården.

– Det känns helt fantastiskt att vinna den här tävlingen. Det blir extra speciellt eftersom min mor Monica fick grundidén till Cmej då vår familj följde vår mormor i hennes demenssjukdom. Där såg vi behovet av en sådan här produkt och utvecklade den, säger Johannes i ett pressmeddelande.

Produkten Cmej – din flexibla självbiografi, är enkelt uttryckt en pärm där användaren, tillsammans med anhöriga och vårdpersonal, kan samla sin egen livshistoria. Den flexibla utformningen och möjligheterna till individuell anpassning gör produkten unik.

– Bilder och texter från barndom, skolgång och yrkesliv kan samlas i pärmen och fungera som underlag för samtal som ger möjlighet till meningsfulla möten mellan den drabbade och personens omgivning. Genom att jobba med Cmej kan anhöriga och vårdpersonal lära sig mer om individen och dennes liv för att se bortom sjukdomen. På så sätt lägger man grunden för en meningsfull kommunikation utifrån individens egna förutsättningar idag och i framtiden, förklarar Johannes Lindberg.

Juryn bedömde tävlingsbidragen utifrån kriterierna marknadspotential, ekonomi, skalbarhet, synergier med andra företag på orten, engagemang och unicitet.

– Johannes Lindberg har en produkt som vi alla kan relatera till eftersom närmare 180 000 personer i Sverige lider av någon form av demenssjukdom. Det finns med andra ord ett stort behov av och en stor marknad för en produkt som Cmej. Dessutom hade Johannes Lindberg en bra ekonomisk kalkyl för produkten. Han är verkligen en värdig vinnare, säger Bengt Ivansson, näringslivschef på Skellefteå kommun och medlem i juryn för Vinn ett aktiebolag.

Segern i Vinn ett aktiebolag ger Johannes startkapital, lokal och konsultationer till ett värde av 250 000 kronor.

Juryn bestod av Åsa Svanberg (Norran),
 Magnus Orregård (ABI), Ann-Christine Schmidt (Skellefteå Kraft), Stefan Hällberg (RevisorCompaniet), Catarina Lidman (Swedbank), Åsa Stocksén (Dixie PR), Bengt Ivansson (Skellefteå kommun), Ellinor Boström (T/R Reklambyrå), Lars-Håkan Lindberg (Advokatbyrå Kaiding), Leif Rehnström (Hello Future).

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons