Annons

De är nominerade till fint pris

Annons

Latitude 64David Berglund, Tomas Ekström och Johan Åström äger tillsammans med Svante Eriksson Latitude 64°.

FÖRETAG För åtta år sedan höll de till i en 20 kvadratmeter stor källare i Bergsbyn. Nu kan de bli utsedda till Norrlands främsta entreprenörer.

Det är 19 året i rad som EY, tidigare Ernst & Young, arrangerar EY Entrepreneur Of The Year i Sverige. Landet har delats in i sex regioner och efter regionala finaler möts regionvinnarna i en nationell final i Stockholms stadshus den 29 januari 2015.

I Norrland har elva företag valts ut för att göra upp om regiontiteln Norrlands främsta entreprenör. Ett av de företagen är Latitude 64 från Skellefteå.

– Årets finalister utgör alla fantastiska exempel på gott entreprenörskap och förhoppningsvis kan de nu inspirera fler i regionen att satsa på sin affärsidé, säger Ludwig Stendahl, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr, i ett pressmeddelande.

Latitude 64°, som tillverkar discgolfdiscar och tillbehör, ägs av Svante Eriksson, David Berglund, Tomas Ekström och Johan Åström. De startade som nämnt i liten skala i Bergsbyn men har de senaste åren vuxit till att bli en av de största på marknaden och ökade omsättningen från 9 till 18 miljoner förra året.

Övriga nominerade är Max Hamburgerrestauranger AB, Luleå, Scandair Helicopter AB, Hudiksvall, Motorcentralen Förvaltning i Umeå AB, Logosol AB, Härnösand, ARTBOARD Aktiebolag, Timrå, Aktiebolaget P.J. Jonsson och söner, Överhörnäs, Kalix Tele24 AB, Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB, Örnsköldsvik, Safetyrespect AB, Östersund och VH Assistans AB, Umeå.

Vinnaren i regionsfinalen utses den 12 november i Örnsköldsvik.

Läs mer om Latitude 64° i Megafonentidningen, nr 2 2014:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons