Annons

Ny nattklubb vid älven

Annons

BryggSarah Arnason, Jon Oskar Arnason, Christofer Brunström, Tomadj Karimi och Runar Larsen står bakom satsningen.

NÖJE Redan nästa sommar står en ny nattklubb och ett nytt café klart vid älven i centrala Skellefteå.

Just nu håller två byggnader på att byggas vid älven mellan Park- och Viktoriabron i centrala Skellefteå.

I den ena är det sedan tidigare känt att Kallholmens maltbryggeri ska hålla till – och nu är det även officiellt vad som ska vara i den andra.

– Det kommer att bli två verksamheter på två plan. På nedre våningen blir det ett café och uppe blir det nattklubb, berättar Sarah Arnason, delägare på Bryggargatan och fortsätter:

– Vi har länge pratat om att ta ytterligare steg och utveckla vår verksamhet och det här känns som helt rätt tillfälle. Läget vid älven är helt underbart och jag tror att vi kan tillföra något i Skellefteås uteliv.

Det är Bryggargatans ägare som står bakom satsningen tillsammans med Tomadj Karimi och Chistofer Brunström. De sistnämnda kommer att driva nattklubben respektive caféet.

– Vi känner både Tomadj och Christofer sedan tidigare och vet att de är rätt personer för det här. Tomadj som ska sköta nattklubbsbiten har lång erfarenhet från eventbranschen och Christofer har jobbat hos oss och vi vet vad han kan, säger Jon Oskar Arnason.

Nattklubben kommer att ha plats för cirka 500 personer då de öppnar upp båda våningarna. Våningarna kan sammankopplas genom en trapp inomhus och genom uteserveringen som är byggd i tre etage.

– På nedervåningen kommer det att finnas plats för att sitta och prata och uppe finns scen och dansgolv.

Caféet på nedre plan kommer att servera lättare rätter, fika och dryck dagtid.

– Bland annat kommer vi att sälja färskpressad juice och egengjord kulglass, säger Sarah.

Både nattklubben och caféet planeras stå färdigt i juni nästa år. Verksamheterna kommer att innebära ett tiotal arbetstillfällen.

Brygg
Skiss från älven. Till vänster den nya nattklubben och caféet. Till höger Kallholmens maltbryggeri. Klicka på bilden för att se den större.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons