Annons

Världsband till Skellefteå

Annons

Suede

NÖJE Bandet Suede kommer till Stadsfesten i sommar.
Det blir det brittiska bandets enda spelning i Sverige i år.
– Ingen kan väl vara stoltare än vi som lyckats boka SUEDE, säger Gunnar Karlsson.

Bokningen bekräftades på fredagsförmiddagen.

– Ja… vad kan vi säga, efter månader av förhandling så är idag en mycket bra dag. Ingen kan väl vara stoltare än vi som lyckats boka SUEDE till Stadsfesten i Skellefteå fredag den 27 juni. SUEDE gör dessutom bara en spelning i Sverige i sommar och den sker i Skellefteå, säger Gunnar Karlsson på Stadsfesten i ett pressmeddelande.

– Suede är av förståeliga skäl ett mycket upptaget band just nu, förutom att de håller på att färdigställa sitt nya album (som planeras till 2015) så gör de ett antal utvalda konserter världen över under 2014, varav en av dessa då förläggs i Skellefteå!

Snabbsäljande debutalbum
Suede från London var ett av Storbritanniens hetaste och mest kritikerrosade band under 90-talet. Med bland annat det snabbast säljande debutalbumet på över 10 år och gigantiska framgången med albumet ”Coming Up”. Albumet nådde nummer ett i Storbritannien och producerade hela fem topp-tio singlar.

Under 2003 valde Suede att gå skilda vägar, men reformeras efter ett antal år för en serie utsålda konserter i Europa, Asien och USA. Ifjol släppte Suede det efterlängtade albumet ”Bloodsports” som mottogs väl av kritiker och med detta album återvände de åter till en av de tio bästa banden i Storbritannien.

Sedan tidigare är Takida, Eldkvarn, Agnes och Veronica Maggio bokade.

Stadsfesten arrangeras den 25-29 juni.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons