Annons

Hon blir ny VD på DSAB

Annons

Maria Broman

SAMHÄLLE Maria Broman presenterades på fredagen som Destination Skellefteås nya vd. Tillsättningen av Maria Broman, som tillträder i september, är en viktig pusselbit i arbetet med att göra Skellefteå till en av Sveriges vassaste destinationer, skriver Destination Skellefteå i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få vara medskapare i en process där vi lockar fler människor att besöka Skellefteå, men också får fler att vilja bosätta sig här. Samarbetet inom Skellefteå 2030 blir en viktig del, säger hon.

Maria Broman kommer närmast från en tjänst som vd på Stiftsgården i Skellefteå, där hon varit sedan 2009. Under den tiden har hon varit en stark drivkraft i förvandlingen av Stiftsgården till en av regionens mest uppskattade konferensanläggningar, med både fördubblad omsättning och personalstyrka som följd.

– Hon kommer med färsk erfarenhet från destinationsbranschen och har en god kunskap om och insikt i de frågor som är viktiga för besöksnäringen. Egentligen vill vi att hon ska göra samma imponerande arbete som hon utfört på Stiftsgården, fast med hela Skellefteå, säger Jens Wikström, styrelseordförande i DSAB.

Tilltalas av offensivt mål
Destination Skellefteå tar nu avstamp mot framtiden, där ökad samverkan och en inriktning på arbetet som är nära kopplat till målet att nå 80 000 invånare i Skellefteå kommun senast år 2030 är centrala delar. Inte minst stadsutvecklingen blir en viktig fråga, men det är helhetsgreppet som är avgörande för framtiden.

– Jag tilltalas av det offensivt satta målet. En viktig del i det arbetet är att vi blir en ännu attraktivare besöksstad, både för turister och för möten och kongresser. Att vi tillsammans gör Skellefteå till en levande handelsstad och ett attraktivt besöksmål. En destination där relationer står i centrum och människor upplever ett mervärde, säger Maria Broman och fortsätter:

– Jag vill bidra med engagemang och driv, att vi hittar nya sätt att utvecklas och växa både som destination och varumärke. Att göra Skellefteå till en av Sveriges vassaste destinationer handlar om ett lagbygge, där vi samarbetar i stället för att konkurrera, och där vi tillsammans bygger upp stolthet och framgång.

– Maria är i våra ögon en person som ser till helheten. Hon förstår att det inte duger med enbart en trevlig camping för att lyfta besöksnäringen. Stadsmiljö, handel, turismutveckling, möten och evenemang – allt behöver vässas, säger Jens Wikström.

Tidigare jägmästare
Maria Broman är född och uppvuxen utanför Västervik. Hon beskriver sig själv som den tidigare jägmästaren som blev folkhögskollärare och sedan stiftsgårdsföreståndare. Maria bor i Nedre Bäck med man, två barn och två hundar.

Hon sitter även med i Norra Skogsägarnas styrelse som i likhet med Destination Skellefteå är en medlemsägd organisation.

– Medlemsperspektivet, och den affärsdrivna medlemsnyttan, är alltid viktigt att ha med sig vid olika typer av beslut i en sådan organisation. Uppdraget har lärt mig är hur viktig kommunikationen och dialogen med medlemmarna är, och det tar jag fasta på.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons